08-01-2018

Ontdek ons voorjaarsprogramma

“Panta Rhei!” De oude Grieken waren hiervan reeds overtuigd. Het komt er dus op aan om de vinger aan de pols te houden. Letterlijk en figuurlijk. En daar hebben we – ook in 2018 – ARhus voor. Kenniscentrum ARhus beschouwt het als een voorrecht om de burgers van Roeselare (en ver daarbuiten!) op de hoogte te houden van alles wat reilt en zeilt in de wereld. Om iedereen op die manier ‘geletterd’ te houden of te maken. En geletterd moet je in dit geval niet letterlijk nemen. Politieke geletterdheid, ondernemersgeletterdheid, sociale geletterdheid, digitale geletterdheid, gezondheidsgeletterdheid …Lees meer

Digitale kranten

ARhus afdeling De Munt biedt je nationale en internationale kranten digitaal aan. In de Gopress krantenkiosk kan je een Belgische krant van vandaag en van de laatste 7 dagen lezen. Artikels van oudere kranten kan je ook thuis raadplegen via het Gopress krantenarchief. De databank Pressreader herbergt meer dan 7000 buitenlandse kranten en tijdschriften. Je leest die in de bib of thuis. Je kan ze ook downloaden op je tablet, laptop of smartphone om ze later offline te lezen.

Gopress

Digitale, Belgische kranten- en magazinekiosk met de krant van vandaag en die van de laatste zeven dagen. Om een krant te lezen uit de kiosk:

  • je logt in op een computer in de bibliotheek (zowel op de cataloguspc's als op de internetpc's). Je opent de applicatie Gopress.
  • je verbindt je laptop, smartphone of tablet met het wifinetwerk en je surft naar http://bibliotheek.gopress.be.

De lijst van beschikbare kranten in Gopress.

De krant van vandaag en van de laatste zeven dagen die je in de Gopress-kiosk vindt, kan je niet van thuis uit raadplegen. Wel kan je thuis zoeken in het uitgebreid digitaal archief van Gopress Krantenarchief (uitgezonderd de twee laatste edities).

PressReader, meer dan 7000 titels voor school of thuis!

Ken je onze databank Pressreader al? Je vindt er meer dan 7000 internationale kranten en magazines, die je in ARhus of zelfs thuis kan lezen. Interessant voor school, voor wie een nieuwe taal leert, of voor wie contact wil houden met het thuisfront elders. Meer info

BelgicaPress

De Koninklijke Bibliotheek van België zet vanaf 24 april 2015 tot eind 2015 een groot deel van haar historische krantenpagina's online. Het gaat om een veertigtal Belgische kranten die vrij zijn van rechten (1831-1950), inclusief gecensureerde publicaties uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Je kan BelgicaPress van thuis uit consulteren. Een handleiding lees je hier.