Maart = Jeugdboekenmaand!

Ontdek GOED, deel en speelgoed

Apps in de kijker

Ontdek ons voorjaarsprogramma

Tip voor leerkrachten: ons onderwijsaanbod

Pilootproject: Engelstalige e-boeken

Kalender

Kennismakers: Kweken van groenten en kruiden door Groentenrijk
25-02-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Broers Geert en Eric Steyaert, initiatiefnemers van Groentenrijk, kweken groenten en kruiden in bloempotten tot ze (bijna) oogstklaar zijn. Zo kunnen jonge gezinnen met weinig tijd, kennis of plaats een gevarieerd en en kleurrijk moestuintje (met minder bekende variëteiten) onderhouden én oogsten op een balkon, vensterbank of tuintafel!
De Middagploeg: Nick Meynen over ‘Frontlijnen, kan ecologisch protectionisme iets betekenen?’
01-03-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Nick Meynen vertelt in 'Frontlijnen' via een reeks verhalen een aantal ongemakkelijke waarheden. En toch is dit geen doemverhaal. Er is een strijd bezig en er zijn ook overwinningen. Het kan ook anders en her er der beweegt er ook iets structureel. Wat is nodig en wat is haalbaar? Kan ecologisch protectionisme iets betekenen? En wat is dat, niet meer maar betere handel? Zit er iets in wat Gandhi zei: "Er is genoeg voor ieders noden, maar niet voor ieders hebzucht"?
I.s.m. Vormingplus MZW.

Bekijk hier de volledige kalender.

Nieuws

22-02-2018

Revivak zet in op Virtual Reality

Revivak is een Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. Consumenten weten ambachtelijk werk en vakmanschap de laatste jaren meer te waarderen. Helaas kiezen jongeren minder en minder voor technische beroepen. Daardoor dreigt er heel wat vakkennis verloren te gaan en daar wil dit project iets aan doen. Lees meer

20-02-2018

Collectie in de kijker: dossier Vrouwen en Wetenschap

Wist je dat de cirkelzaag door een vrouw werd uitgevonden? Dat kevlar - voor kogelvrije vesten - werd ontdekt door een vrouw? En dat ook een vrouw aan de basis lag van het draadloos internet? Al sinds het begin van het wetenschappelijk denken hebben vrouwen een belangrijke rol gespeeld en aanzienlijke bijdragen geleverd. Helaas bleef de erkenning voor hun werk vaak uit. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart zetten we hun pionierswerk graag in de kijker.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.
Bekijk hier de voorbije nieuwsbrieven.

* indicates required