26-04-2018

Boeiend filmaanbod DOOF KIND op 1 mei 2018 in De Spil

Graag nodigen DovenActie Roeselare, KVG West Vlaanderen en C.C. De Spil je uit om op dinsdag 1 mei 2018 de voorstelling van de documentaire "Doof Kind" bij te wonen. De film geeft een interessant, boeiend en realistisch beeld over het doof zijn, en won de publiekprijs IDFA 2017.Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 15 juni 2017
Broodje ARhus: Samira Bendadi over ‘Wat blijft over van de Arabische lente?
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Broodje ARhus: Samira Bendadi over ‘Wat blijft over van de Arabische lente?

Elke derde donderdag van de maand komen gepassioneerde sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Bij een kom soep en een broodje krijg je een portie passie en wilskracht, engagement en emotie voorgeschoteld. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Vanaf eind 2010 deden zich in verschillende landen in de Arabische wereld opstanden en revoluties voor. Landen als Jemen, Syrië en Libië verkeren sindsdien in een spiraal van geweld en chaos. Andere landen ondergingen grondige bestuurlijke veranderingen. Welke veranderingen vonden er plaats, wie zijn de grote spelers en hoe komt het dat de vreedzame betogingen veelal een dramatische wending hebben gekregen?
Samira Bendadi schrijft voor MO* over diversiteit in de eigen samenleving en de regio Noord-Afrika. Zij volgt de situatie in landen als Libië en Egypte, waarover ze vorig najaar reportages maakte, op de voet. Zij maakt de balans op van de Arabische lente en geeft ons een actuele stand van zaken, met de focus op een aantal van deze Noord-Afrikaanse landen.

Wanneer: donderdag 15 juni van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Inkom: 7 euro (incl. soep en een broodje)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie.

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.