16-03-2018

Tijdelijke hinder door Dwars Door Vlaanderen

Op woensdag 28 maart 2018 vindt op de Grote Markt de start van de wielerwedstrijd ‘Dwars door Vlaanderen’ plaats. Vanaf 9u geldt daarom in het centrum een tijdelijk verkeersreglement. ARhus en Parking De Munt blijven bereikbaar, maar er kan rond de middag wel wat verkeershinder zijn.Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 21 april 2017 - zondag 30 april 2017
MOOOV Filmfestival
Verschillende locaties in Roeselare
MOOOV Filmfestival

Het MOOOV Filmfestival brengt cinema met zicht op de wereld. Van 21 tot en met 30 april programmeren we in ARhus en in De Spil films die doen dromen, denken, voelen én bewust worden. Ook dit jaar zullen enkele films toegankelijk gemaakt worden voor mensen met een beperking. 

ARhus wil een breder publiek laten kennismaken met wereldfilm. Op vrijdag 21 april vertonen we de ontroerende familiefilm BLANKA in Het Verzonken Kasteel in ARhus, met de comfortabele telescopische tribune.

Tegelijk wil ARhus ook een inkijk geven in hoe doven en slechthorenden films ervaren en beleven. We doen dit op zondag 23 april met twee vertoningen van de documentaire ISHAARE. De filmvertoningen worden ingeleid door de regisseur Annelies Kusters of door Jorn Rijckaert, beiden zelf doof. De docu gaat door op een bijzondere, wellicht voor velen ongekende locatie in Roeselare: Michels Filmmuseum. Een echte filmzaal die garant staat voor een echte onvervalste filmervaring!

Van 24 t.e.m. 30 april kan je terecht in De Spil. Bekijk het programma op hun website www.despil.be/mooov2017