08-01-2018

Ontdek ons voorjaarsprogramma

“Panta Rhei!” De oude Grieken waren hiervan reeds overtuigd. Het komt er dus op aan om de vinger aan de pols te houden. Letterlijk en figuurlijk. En daar hebben we – ook in 2018 – ARhus voor. Kenniscentrum ARhus beschouwt het als een voorrecht om de burgers van Roeselare (en ver daarbuiten!) op de hoogte te houden van alles wat reilt en zeilt in de wereld. Om iedereen op die manier ‘geletterd’ te houden of te maken. En geletterd moet je in dit geval niet letterlijk nemen. Politieke geletterdheid, ondernemersgeletterdheid, sociale geletterdheid, digitale geletterdheid, gezondheidsgeletterdheid …Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 21 april 2017 - zondag 30 april 2017
MOOOV Filmfestival
Verschillende locaties in Roeselare
MOOOV Filmfestival

Het MOOOV Filmfestival brengt cinema met zicht op de wereld. Van 21 tot en met 30 april programmeren we in ARhus en in De Spil films die doen dromen, denken, voelen én bewust worden. Ook dit jaar zullen enkele films toegankelijk gemaakt worden voor mensen met een beperking. 

ARhus wil een breder publiek laten kennismaken met wereldfilm. Op vrijdag 21 april vertonen we de ontroerende familiefilm BLANKA in Het Verzonken Kasteel in ARhus, met de comfortabele telescopische tribune.

Tegelijk wil ARhus ook een inkijk geven in hoe doven en slechthorenden films ervaren en beleven. We doen dit op zondag 23 april met twee vertoningen van de documentaire ISHAARE. De filmvertoningen worden ingeleid door de regisseur Annelies Kusters of door Jorn Rijckaert, beiden zelf doof. De docu gaat door op een bijzondere, wellicht voor velen ongekende locatie in Roeselare: Michels Filmmuseum. Een echte filmzaal die garant staat voor een echte onvervalste filmervaring!

Van 24 t.e.m. 30 april kan je terecht in De Spil. Bekijk het programma op hun website www.despil.be/mooov2017