08-01-2018

Ontdek ons voorjaarsprogramma

“Panta Rhei!” De oude Grieken waren hiervan reeds overtuigd. Het komt er dus op aan om de vinger aan de pols te houden. Letterlijk en figuurlijk. En daar hebben we – ook in 2018 – ARhus voor. Kenniscentrum ARhus beschouwt het als een voorrecht om de burgers van Roeselare (en ver daarbuiten!) op de hoogte te houden van alles wat reilt en zeilt in de wereld. Om iedereen op die manier ‘geletterd’ te houden of te maken. En geletterd moet je in dit geval niet letterlijk nemen. Politieke geletterdheid, ondernemersgeletterdheid, sociale geletterdheid, digitale geletterdheid, gezondheidsgeletterdheid …Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 22 april 2017 - dinsdag 25 april 2017
ARhus opendeurdag: Boekenverkoop t.v.v. Bednet
Pand van CBS Invest naast Vida Design, De Munt, Roeselare
ARhus opendeurdag: Boekenverkoop t.v.v. Bednet

ARhus maakt regelmatig plaats om de collectie boeken aan te vullen met nieuwe materialen. "We willen de afgevoerde bibliotheekmaterialen via een Boekenverkoop graag een tweede leven geven ten voordele van een slim project dat een (deel van de bevolking van) onze slimme stad ten goede komt", enthousiasmeert Yves Rosseel, directeur van ARhus. Vanaf dit jaar reikt het kenniscentrum een ASCAR uit, een ARhus Smart City Award Roeselare. Zo geeft ARhus de smart city ambitie van de stad Roeselare ook mee vorm. De jongeren die deelnemen aan het Erasmus+ uitwisselingsproject 'Our democratic Europe' kozen het slimme project: Bednet. Deze vzw zorgt via synchroon internetonderwijs dat kinderen of jongeren die langdurig ziek zijn en niet naar school kunnen, mee blijven met de les en contact houden met hun vrienden. Kortom: wie een boek koopt, steunt Bednet!

Wanneer: van zaterdag 22 april tot dinsdag 25 april tijdens de openingsuren van ARhus
Waar: Pand van CBS Invest naast Vida Design, De Munt, Roeselare

Heb je het perfecte boek gevonden? Dan vind je op De Munt misschien ook nog een perfecte thuis? Ga gerust een kijkje nemen in het modelappartement, op zaterdag 22 april van 10u tot 16u.

 

Foto Bednet: © Elisabeth Verwaest