11-12-2017

Nieuw in de collectie: ‘Bep en Bas’ voor jonge kinderen met autisme

Onlangs werd onze collectie uitgebreid met de nieuwe reeks 'Bep en Bas', specifiek geschreven voor jonge kinderen met autisme. Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 23 juni 2017 - zondag 3 september 2017
MUNT Summerspot: Juliens Place de la Petanque
De Munt (plein voor ARhus), Roeselare
MUNT Summerspot: Juliens Place de la Petanque

Beleving creëren op het nieuwe plein De Munt was drie jaar geleden het opzet van MUNT Summerspot. Kenniscentrum ARhus nam samen met vzw Plotsklaps, de Stad Roeselare en CBS Invest (projectontwikkelaar van de site) het initiatief. Dat opzet is intussen geslaagd. Het beste bewijs? De Roeselarenaar leerde het plein kennen via diverse culturele, urban en food events de voorbije twee zomers. Ook nieuwe handelszaken vonden hun weg naar de nieuwe stadssite. Meer nog: dit jaar organiseren private actoren mee het zomerprogramma. Bar Julien, de horecazaak op het plein, zorgt tijdens MUNT Summerspot 2017 voor de invulling van Juliens Place de la Petanque met een zandstrandje en petanque terreinen. Ook Proxy Delhaize is aanwezig als sponsor van het finale petanque tornooi op zondag 3 september.

Fijngemalen baksteen, afgebakende terreinen, schaduwrijke bankjes, activiteiten à volonté en een gezellig terras. Voor een zuiderse sfeer hoef je deze zomer heus geen duizend kilometer te rijden of uren in de file te staan. MUNT Summerspot 2017 dompelt De Munt in Roeselare twee maanden lang onder in Franse en vooral zomerse charme. “Petanque is de zomersport bij uitstek om te genieten van elkaar en van de zon. Elke zondag is er een tornooi. Deelnemers mogen nu al beginnen met oefenen”, enthousiasmeert Yarmo Muller van bar Julien. Kinderen, jongeren, ouders en senioren: De Munt is een plek voor iedereen. “Naast petanquevelden zijn er wekelijks live optredens (o.a. The Hentor Project, Acoustic Victor en Vox Music), aperitiefmomenten, Bloomon workshops en wijnwoensdagen,” vult Yarmo aan.

Meer kom je te weten op de Facebookpagina van Julien.