08-01-2018

Ontdek ons voorjaarsprogramma

“Panta Rhei!” De oude Grieken waren hiervan reeds overtuigd. Het komt er dus op aan om de vinger aan de pols te houden. Letterlijk en figuurlijk. En daar hebben we – ook in 2018 – ARhus voor. Kenniscentrum ARhus beschouwt het als een voorrecht om de burgers van Roeselare (en ver daarbuiten!) op de hoogte te houden van alles wat reilt en zeilt in de wereld. Om iedereen op die manier ‘geletterd’ te houden of te maken. En geletterd moet je in dit geval niet letterlijk nemen. Politieke geletterdheid, ondernemersgeletterdheid, sociale geletterdheid, digitale geletterdheid, gezondheidsgeletterdheid …Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 12 augustus 2017 - zondag 13 augustus 2017
MUNT Summerspot Street Food festival
De Munt (plein voor ARhus), Roeselare
MUNT Summerspot Street Food festival

Op 12 en 13 augustus beleef je culinaire avonturen op het Street Food festival. Zowel foodtrucks als lokale chefs zullen hun beste beentje voorzetten. Aan ons om ervan te genieten!

Je ontdekt op het MUNT Streetfoodfestival onder andere deze deelnemers. Hou www.facebook.com/muntsummerspot in de gaten voor de volledige line-up.

_ Bar Julien speelt een thuismatch. Deze trekpleister op De Munt doet het dit jaar met verschillende soorten schellekes, barista koffie en gebak.
www.facebook.com/Julienresto

_Gastro Henri is één van de nieuwste restaurants in Roeselare. Chef Jonas Aernout zal drie gerechtjes klaamaken. 
https://www.facebook.com/Gastro-Henri-1735256820072832/ 

_Slagerij Didier brengt het beste uit de slagerij uit de Mandellaan.
http://www.slagerijdidier.be/  

_'k EET Peter De Wandel & Isabel Schapdryver toveren vanuit hun foodtruck ondermeer super tappas.
https://www.facebook.com/KEET.FOODTRUCK

_Patat! is een Roeselaarse foodtruck gespecialiseerd in zogenaamde "Jacket Potatoes". Dit zijn grote aardappelen gevuld met verschillende bereidingen.
https://www.facebook.com/pg/patatpotatohouse

_Pizzafoodtruck echte italiaanse pizza op authentieke wijze bereid in een mobile houtoven.
http://www.pizzafoodtruck.be/

_ Burning Butchers aka Matijs Debou. De jongeman uit Rumbeke die je doet watertanden met zijn grootste BBQ van het land. Verwacht je aan smokey goodness!
www.facebook.com/burningbutchers

_ NhamFhai komt met haar caravan, weliswaar uit Zedelgem, gevuld met Thaise ingrediënten.
https://www.facebook.com/NhamFhai/?pnref=lhc

_ MoCo, Moving Cocktails, zijn twee vriendinnen die met een cocktailtruck van feest naar feest rijden om daar hun klanten te verwennen met verse, heerlijke cocktails!
www.facebook.com/movingcocktailsmoco

_ Hummus. Recent mochten we deze nieuwe zaak met Arabische specialiteiten verwelkomen in de Jules Lagaelaan. Te ontdekken door veggies of mensen die graag nieuwe smaken willen proberen!
www.facebook.com/Hummus-the-original-233249843844402

Kortom: MUNT Streetfoodfestival 2017 wordt opnieuw genieten van talrijke originele gerechten uit alle windstreken. Ongedwongen, avontuurlijk, gezellig en bovenal lekker. De opvallende lekkernijen gaan – uiteraard – gepaard met kinder- en randanimatie. Kapitein K zorgt voor sfeervolle muziek!

Ook de allerkleinsten zijn welkom op het Streetfoodfestival. De caravan van Mamado, de Roeselaarse zwangerschapswinkel gespecialiseerd in borstvoeding, parkeert zich ook op het plein voor ARhus. Mama’s en papa’s kunnen vrij gebruik maken van deze rustige voedings- en verzorgingsplek voor baby’s. www.facebook.com/mamadoroeselare

Praktisch

MUNT Summerspot Streetfoodfestival
Op zaterdag 12 augustus en zondag 13 augustus van 11u30 tot 22 uur.

 

 

 

 

Foto: © Hannes Verstraete