22-02-2018

Revivak zet in op Virtual Reality

Revivak is een Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. Consumenten weten ambachtelijk werk en vakmanschap de laatste jaren meer te waarderen. Helaas kiezen jongeren minder en minder voor technische beroepen. Daardoor dreigt er heel wat vakkennis verloren te gaan en daar wil dit project iets aan doen. Lees meer

Kalenderdetail

zaterdag 21 oktober 2017
Digidokter: Airbnb en andere deelplatformen AFGELAST
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Digidokter: Airbnb en andere deelplatformen AFGELAST

Om de maand doet ARhus dienst als computerhulp. Elke Digidokter-sessie start met een korte uitleg over een bepaald onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande vragen kan stellen. Neem gerust je eigen laptop of tablet mee. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW. 

De deeleconomie en het doe-het-zelf-denken is sinds enkele jaren sterk in opkomst. Online platformen stellen mensen in staat hun talenten en bezittingen te delen. Ook ouderen en minder technologisch onderlegde mensen vinden de weg. Zo zijn veel gebruikers van Thuisafgehaald.be alleenstaanden, ouder dan vijftig.

In deze lezing/demo bieden we eerst een helikopterblik op dit brede (en uiterst diverse) landschap. We overlopen daarbij een aantal categorieën: Diensten, Eten, Mobiliteit, Ruimte en Spullen.

Veruit het bekendste deelplatform wereldwijd is Airbnb, een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. We geven een korte demo/rondleiding op dit platform, en onderstrepen de succesfactoren: prijs, gebruiksgemak, flexibiliteit, transparantie, betrouwbaarheid. Maar we geven ook een hele resem kritische kanttekeningen bij dit soort diensten: verdienmodel, eigendomsstructuur, concurrentievervalsing (o.a. sociale wetgeving, veiligheidsvoorschriften, fiscaliteit) en ‘onbedoelde bijeffecten’.

We zoomen daarna dan ook in op meer ‘alternatieve’ deelplatformen zoals Peerby, Thuisafgehaald, Taxistop, Couchsurfing en Warmshowers.

Digidokter Ruben Laflere werkt in de zorgsector en is betrokken bij diverse deelinitiatieven in Roeselare.

Wanneer: zaterdag 21 oktober van 10u15 tot 12u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel)
Toegangsprijs: €5 (€3 met een vrijetijdspas)
Inschrijven: deze activiteit is jammer genoeg afgelast

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.