22-09-2017

PeaceCraft in de klas

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. Leerlingen van 16 tot 18 jaar maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.Lees meer

Kalenderdetail

zondag 8 oktober 2017
Kennismakers: Alain Verhelst over draadpoppentheater
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Kennismakers: Alain Verhelst over draadpoppentheater

De reeks Kennismakers is een forum van en voor bezoekers van het kenniscentrum ARhus om hun kennis te delen. Heb je zelf een voorstel? Laat het ons weten via info@arhus.be.

“Pour moi, j’ose poser en fait
Qu’en de certains moments l’esprit le plus parfait
Peut aimer sans rougir jusqu’aux marionettes.”
(Charles Perrault)

Figurentheater: zo oud als de mens? En ook niet voor kinderen? Alain Verhelst neemt je mee op een fascinerende reis door de tijd. Maak daarnaast kennis met enkele soorten poppen en het technisch aspect van een draadpop. Je zal erna met een heel andere kijk de theaterdiscipline met poppen beleven.

Alain Verhelst was directeur van de Vrije Centrumschool. Hij is bezeten door draadpoppen en heeft een van de mooiste privécollecties van Europa.

Wanneer: zondag 8 oktober van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.