22-09-2017

PeaceCraft in de klas

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. Leerlingen van 16 tot 18 jaar maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 10 oktober 2017
Luc Van de Ven: Troost. Over het wel en wee van ouder worden
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Luc Van de Ven: Troost. Over het wel en wee van ouder worden

Over senioren horen we tal van optimistische berichten. En inderdaad, vandaag genieten veel ouderen van een gelukkige tweede levenshelft. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft onmiskenbaar ook zijn minder fraaie kanten: het overlijden van een geliefde, onzekerheid en angst, gezondheidsproblemen, depressieve klachten, moeilijk oplosbare familiale conflicten of dementie. Dan heeft men troost nodig. Vanuit de dichte omgeving, maar vaak ook vanuit een professionele hulpverlener.

In deze voordracht belicht ouderenpsycholoog Luc Van de Ven het wel en wee van de ouderdom. Ook komen de bezorgdheden van de familie en de uitdagingen voor de professionele hulpverlener bij het begeleiden van ouderen aan bod.

Luc Van de Ven is verbonden aan de Dienst Ouderenpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Hij begeleidt ouderen met psychische problemen en hun families. Daarnaast geeft hij opleidingen aan professionele hulpverleners.

I.s.m. CM Roeselare-Tielt en Okra

Wanneer: dinsdag 10 oktober van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARgora, verdieping +0)
Toegangsprijs: 5 euro
Info en inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.