22-09-2017

PeaceCraft in de klas

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. Leerlingen van 16 tot 18 jaar maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.Lees meer

Kalenderdetail

dinsdag 14 november 2017
Jessie De Caluwé: Leve de burn-out
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Jessie De Caluwé: Leve de burn-out

Jessie De Caluwé was in de jaren '80 en '90 één van de leading ladies van de BRT (nu VRT). Later werkte ze als nieuwsanker, presentatrice, radiostem, coach en stemregisseur. Meer dan dertig jaar was ze bijna non-stop aan het werk, ook ‘s avonds en in het weekend.
Vandaag geeft Jessie lezingen over haar loopbaan in de media, de successen, maar ook de tegenslagen, de valkuilen en het jarenlang perfectionistisch nastreven in alles wat ze deed. Tot ze werd teruggefloten door haar lichaam en geest. Haar burn-out was een kantelmoment en bracht haar tot nieuwe inzichten die ze beschreef in het boek ‘Leve de burn-out’.

Enkele kernwoorden van de avond: werken als hobby, goede voornemens negeren, help! Hoe zeg ik nee?, de klap, schaamte en opluchting, oververmoeidheid (h)erkennen, Ja! Ik zeg nee!

I.s.m. CM Roeselare-Tielt en PritLink.

Wanneer: dinsdag 14 november van 19u30 tot 21u30
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARgora +0)
Toegangsprijs: €5
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel 051 69 18 00 of aan de balie 

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.