22-09-2017

PeaceCraft in de klas

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. Leerlingen van 16 tot 18 jaar maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 16 november 2017
Broodje ARhus: Madam Bakster trakteert
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Broodje ARhus: Madam Bakster trakteert

Elke derde donderdag van de maand komen bevlogen sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Bij een kom soep en een broodje krijg je een portie passie en wilskracht, engagement en emotie voorgeschoteld. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Madam Bakster, het alter ego van de Gentse Laura Verhulst, heeft een passie voor desserts én voor gezonde voeding. Een onmogelijke combinatie? Niet voor haar! Door op zoek te gaan naar alternatieven voor de traditionele calorierijke en vaak ook allergene ingrediënten toont ze aan dat nagerechten niet altijd voor een schuldgevoel moeten zorgen of onbereikbaar moeten zijn voor wie intoleranties heeft. Met Madam Bakster wil Laura ervoor zorgen dat iedereen weer kan genieten van desserts door de lege calorieën en allergenen die er bij traditionele patisserie onvermijdelijk zijn, te vervangen door natuurlijke grondstoffen. Omdat een dieet geen straf hoort te zijn, maar een levensstijl!

Ondertussen heeft Madam Bakster een eigen Koffiehuis, verschillende afhaalpunten in heel Vlaanderen en een heus Bakboek (verschenen bij uitgeverij Kannibaal). Tijdens de Week van de Smaak komt ze tijdens Broodje ARhus haar visie op gezonde voeding en de plaats van dessertjes daarin toelichten. En als kers op de taart (pun intended) brengt ze voor alle aanwezigen een zoetigheidje mee!

Wanneer: donderdag 16 november van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: 7 euro (soep en broodje inbegrepen)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.