22-02-2018

Revivak zet in op Virtual Reality

Revivak is een Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. Consumenten weten ambachtelijk werk en vakmanschap de laatste jaren meer te waarderen. Helaas kiezen jongeren minder en minder voor technische beroepen. Daardoor dreigt er heel wat vakkennis verloren te gaan en daar wil dit project iets aan doen. Lees meer

Kalenderdetail

zondag 17 december 2017
ARhumenten: Patrick Loobuyck over 'Samenleven met gezond verstand'
ARhus (-1), De Munt 8, Roeselare
ARhumenten: Patrick Loobuyck over 'Samenleven met gezond verstand'

Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof (of een combinatie van beiden) uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun sprankelende ideeën of leer je favoriete schrijver in real life kennen. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW. Boekhandel De Zondvloed zorgt voor een stand met werk van de spreker.

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard, op tv, in het parlement, op Facebook, op kantoor of in de huiskamer. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven.
We mogen ons niet uit elkaar laten spelen, schrijft Patrick Loobuyck. Daarvoor moeten we elkaar ernstig nemen en op zoek gaan naar een verbindend verhaal. We hebben een brede consensus nodig die de samenleving schraagt en vertrouwen geeft. In ‘Samenleven met gezond verstand’ verheldert en concretiseert Patrick Loobuyck de morele uitgangspunten en de sociale mechanismen van ons samenlevingsmodel: vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit. Redelijkheid kan ons redden.

Over zijn boek schreef Knack: "Het zou verplichte literatuur moeten zijn in de Wetstraat en ver daarbuiten." en "Eén van de meest genuanceerde en deskundige stemmen in het meestal zo grof gevoerde debat over onze multiculturele en multireligieuze samenleving." En ten slotte: "In een hoogst gepolariseerd debat slaagt Patrick Loobuyck erin tegelijk begripvol te zijn en beginselvast te blijven."

I.h.k.v. de EXPO Vamos Vacaturos.

Wanneer: zondag 17 december 2017 van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1)
Toegangsprijs: 7 euro 
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.