22-02-2018

Revivak zet in op Virtual Reality

Revivak is een Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. Consumenten weten ambachtelijk werk en vakmanschap de laatste jaren meer te waarderen. Helaas kiezen jongeren minder en minder voor technische beroepen. Daardoor dreigt er heel wat vakkennis verloren te gaan en daar wil dit project iets aan doen. Lees meer

Kalenderdetail

donderdag 18 januari 2018
Broodje ARhus: Jan Nolf over ‘De Kracht van rechtvaardigheid’
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Broodje ARhus: Jan Nolf over ‘De Kracht van rechtvaardigheid’

Elke derde donderdag van de maand komen bevlogen sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Bij een kom soep en een broodje krijg je een portie passie en wilskracht, engagement en emotie voorgeschoteld. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Als Jan Nolf zijn pen opheft, schuift de macht ongemakkelijk over haar stoel. Twee jaar geleden noemde het Europees Netwerk Hoge Raden van Justitie Vlaanderens bekendste ere-vrederechter zelfs ‘een gevaar voor justitie’.
Daar valt wel iets voor te zeggen. Als straks zelfs maar een deel van zijn voorstellen wordt gerealiseerd, ziet ons gerecht er helemaal anders uit.
Zijn boek, waarvoor Jan Nolf vertrekt vanuit zijn 25 jaar lange loopbaan, biedt een unieke kijk in justitie.

Jan Nolf is licentiaat in de rechten en de criminologie. Hij was 10 jaar advocaat in Brugge en bijna 25 jaar vrederechter in Roeselare. Midden 2011 nam hij ontslag uit protest tegen het systeem waarbij de familiale nabijheidsjustitie uitgehold werd. Sindsdien is hij actief als columnist voor o.a. Knack.

Wanneer: donderdag 18 januari van 12u15 tot 13u15
(Wegens een medische ingreep bij de spreker kon deze Broodje ARhus niet doorgaan op 21 december 2017).
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: 7 euro (soep en broodje inbegrepen)
Inschrijven: jammer, deze lezing is volzet. Check of er nog plaats is op de wachtlijst.

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.