08-01-2018

Ontdek ons voorjaarsprogramma

“Panta Rhei!” De oude Grieken waren hiervan reeds overtuigd. Het komt er dus op aan om de vinger aan de pols te houden. Letterlijk en figuurlijk. En daar hebben we – ook in 2018 – ARhus voor. Kenniscentrum ARhus beschouwt het als een voorrecht om de burgers van Roeselare (en ver daarbuiten!) op de hoogte te houden van alles wat reilt en zeilt in de wereld. Om iedereen op die manier ‘geletterd’ te houden of te maken. En geletterd moet je in dit geval niet letterlijk nemen. Politieke geletterdheid, ondernemersgeletterdheid, sociale geletterdheid, digitale geletterdheid, gezondheidsgeletterdheid …Lees meer

Kalenderdetail

zondag 14 januari 2018
Kennismakers Jr.: Poëzie schrijven. Hoe doe je dat? met Siel Verhanneman
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Kennismakers Jr.: Poëzie schrijven. Hoe doe je dat? met Siel Verhanneman

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar heeft ARhus de reeks ‘Kennismakers Jr.’. Tijdens deze interactieve lezingen op zondagvoormiddag vertellen creatieve talenten over hun passie en gaan de kinderen ook zelf aan het werk.

Nieuw dit voorjaar! De Kennismakers Jr.-sessie vormt telkens de start van een nieuwe activiteit in de workshophoek op verdieping +2 van ARhus De Munt. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen, doorlopend tijdens de openingsuren, aan de slag gaan rond een specifiek thema gelinkt aan de Kennismakers Jr.-sessie. We vertrekken daarbij vanuit de collectie of een specifiek boek. 

Kennismakers Jr. biedt zo de mogelijkheid om de jeugdcollectie vanuit verschillende perspectieven te leren kennen en te beleven. Kinderen ontdekken hun eigen talenten, interesses en smaken en geven vanuit een kritische blik hun eigen verbeelding, verhaal en creatie vorm. Om de één à twee maand wisselt het thema en de werkvorm.  

Laat je inspireren door Siel Verhanneman, bewoonster van de ‘#vijftiendeverdieping’ en auteur van de poëziebundel ‘Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd’(Manteau).

Siel vertelt over schrijven, over voorlezen op bijzondere plaatsen en over wonderlijke woorden posten op een blog, kledij of totebags. Maar ook hoe fantastisch het is om te signeren op de Boekenbeurs.

Hét uitgelezen moment om zelf in de pen te kruipen en tips te vragen aan een schrijfwonder.

i.h.k.v. Gedichtendag

Wanneer: zondag 14 januari 2018 van 11u tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping +1)
Doelgroep: kinderen van 9 tot 12 jaar (max 15 kinderen)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

 

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

 

vlieg Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.