22-02-2018

Revivak zet in op Virtual Reality

Revivak is een Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. Consumenten weten ambachtelijk werk en vakmanschap de laatste jaren meer te waarderen. Helaas kiezen jongeren minder en minder voor technische beroepen. Daardoor dreigt er heel wat vakkennis verloren te gaan en daar wil dit project iets aan doen. Lees meer

Klasbezoeken secundair onderwijs

Nieuw format voor het schooljaar 2017-2018

Voor het schooljaar 2017-2018 werken we met een nieuw format voor klasbezoeken: het interactieve bibliotheekspel Bibster (ontworpen door Mediaraven, Cultuurconnect en De Aanstokerij).

Bibster is een digitaal spel om de bibliotheek op een interactieve manier te leren kennen. Er zijn twee varianten beschikbaar, waarvan Bibster Quest zich richt op leerlingen uit het secundair onderwijs. Volgend schooljaar starten we met een basisaanbod: 1 versie per graad. Deze versie past best binnen de vakinhoud van taallessen. Alle leerkrachten kunnen echter suggesties doen voor thematische versies van het spel. Na verloop van tijd is het de bedoeling om een uitgebreid aanbod aan bibstervarianten te hebben waaruit leerkrachten dan kunnen kiezen. De standaardduur van een spel is 1 uur maar ook dit kan aangepast worden volgens de vraag. 

Vraag een klasbezoek aan