22-09-2017

PeaceCraft in de klas

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. Leerlingen van 16 tot 18 jaar maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

20-03

Dwars door Vlaanderen: kom met de fiets naar ARhus!

Op woensdag 22 maart 2017 vindt op de Grote Markt de start van de wielerwedstrijd ‘Dwars door Vlaanderen’ plaats. Vanaf 9u geldt daarom in het centrum een tijdelijk verkeersreglement. Parking De Munt is het best bereikbaar via de Sint-Amandstraat en de Henri Horriestraat (niet tussen 11u30 en 12u). Of nog beter: kom met de fiets of te voet!

Parking De Munt is bereikbaar via de Sint Amandsstraat. Het verkeer kan wel hinder ondervinden van 11u30 tot 12u, omdat de wedstrijd door deze straat passeert en het verkeer tijdelijk wordt stilgelegd.

Het tijdelijke verkeersreglement kan je hieronder nalezen.

Afgesloten straten en pleinen:

Op woensdag 22 maart 2017 vanaf 09.00 uur tot en met 13.00 uur is het verboden te rijden in volgende straten of gedeelten van straten:

Zuidstraat, Sint-Michielsstraat, Meensesteenweg – tussen de Bollenstraat en de Sint-Michielsstraat, Iepersestraat – tussen de Bollenstraat en de Zuidstraat, Motestraat – tussen de Huidevetterijstraat en het Sint-Michielsplein, Sint-Michielsplein, Vrouwenstraat, Manestraat, Ooststraat – tussen de Grote Markt en de Poststraat, Sint-Alfonsusstraat – tussen het rondpunt van de Delaerestraat en het Polenplein, Polenplein (excl. parking), Botermarkt (excl. parking), Patersstraat, Grote Markt (excl. parking).  

Op woensdag 22 maart 2017 vanaf 06.00 uur tot en met 16.00 uur is het verboden te rijden in volgende straten of gedeelten van straten:

Polenplein, Botermarkt, Grote Markt.  

Op woensdag 22 maart 2017 vanaf 09.00 uur en 13.00 uur is het verboden te rijden voor alle verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer, in volgende straten of gedeelten van straten:

Rijselstraat – vanaf de Bollenstraat tot de Meensesteenweg, Verwerijstraat – vanaf de Iepersestraat tot de Sint-Michielsstraat, Meensesteenweg – vanaf de R32 tot de Bollenstraat, Meiboomlaan – vanaf de R32 tot het rondpunt van de Meensesteenweg, Langemarkstraat – vanaf de Iepersestraat tot de Motestraat, Molenstraat – vanaf de Blekerijstraat tot de Iepersestraat, Kermisstraat – vanaf de Molenstraat tot de Langemarkstraat, Motestraat – vanaf de Langemarktstraat tot de Huidevetterijstraat, Blekerijstraat – vanaf de Kermisstraat tot de Groenestraat, Blekerijstraat – vanaf de Groenestraat tot de Kermisstraat, Arme-Klarenstraat – vanaf de Blekerijstraat tot de Huidevetterijstraat, Wallenstraat – vanaf de Groenestraat tot de Vrouwenstraat.  

Parkeerverbod:

Vanaf dinsdag 21 maart 2017 om 12.00 uur tot en met woensdag 22 maart 2017 om 16.00 uur is het parkeren van voertuigen verboden in volgende straten of gedeelten van straten:

Parking van het Polenplein, Polenplein – tussen de Leenstraat en de Sint-Alfonsusstraat – langs beide kanten, Parking van de Grote Markt, Ooststraat – tussen de Grote Markt en de Citroenstraat – langs beide kanten.  

Op woensdag 22 maart 2017 vanaf 06.00 uur tot en met 13.00 uur is het parkeren van voertuigen verboden in volgende straten of gedeelten van straten:

Zuidstraat – langs beide kanten, Bollenstraat – langs beide kanten, Meensesteenweg – tussen de Rijselstraat en de Sint-Michielsstraat – langs beide kanten, Iepersestraat – tussen de Langemarkstraat en de Zuidstraat – langs beide kanten, Sint-Michielsstraat – tussen de Meensesteenweg en het Sint-Michielsplein – langs beide kanten, Motestraat – tussen de Huidevetterijstraat en het Sint-Michielsplein – langs beide kanten, Huidevetterijstraat – langs beide kanten, Arme-Klarenstraat – langs beide kanten, Vrouwenstraat – langs beide kanten, Sint-Michielsplein – langs beide kanten, Manestraat – langs beide kanten, Ooststraat – tussen de Citroenstraat en de Poststraat – langs beide kanten, Botermarkt (incl. parking en parking ter hoogte van de uitrit De Mandel), Grote Markt (excl. parking).