22-02-2018

Revivak zet in op Virtual Reality

Revivak is een Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. Consumenten weten ambachtelijk werk en vakmanschap de laatste jaren meer te waarderen. Helaas kiezen jongeren minder en minder voor technische beroepen. Daardoor dreigt er heel wat vakkennis verloren te gaan en daar wil dit project iets aan doen. Lees meer

Nieuwsdetail

Nieuws

26-04

Nieuwe kranten en tijdschriften in Gopress Kiosk!

Goed nieuws! Het aanbod in de Gopress Kiosk is uitgebreid met een aantal interessante titels, waaronder Humo. Deze titels kan je digitaal bekijken in ARhus. Artikels ouder dan 2 dagen kan je zelfs van thuis uit bekijken, via het Krantenarchief.

3 mei is de Internationale Dag van de Persvrijheid. Vrije pers verbindt, houdt je blik open en garandeert democratie. Voor je dagelijkse dosis actueel nieuws kan je de kranten lezen in ARhus of online via de digitale databanken Gopress en Pressreader. Het aanbod van Gopress is sinds kort uitgebreid. Nu kan je nog meer interessante kranten en tijdschriften online lezen!

Nieuwe titels in Gopress

Volgende nieuwe titels zijn vanaf 26 april 2017 beschikbaar:

Veelgevraagde weekbladen

  • Humo
  • MO*

Belgische Franstalige kwaliteitskranten

  • Le Soir
  • La Libre

Nederlandse kwaliteitskranten

  • de Volkskrant
  • Trouw

Regionaal nieuws

  • De Zondag
  • De Week
  • De Streekkrant

Lees via de GoPress Kiosk je favoriete krant of tijdschrift online in alle afdelingen van ARhus. Alle nummers van de laatste week kan je bekijken via onze pc’s of op je eigen toestel.

Alle artikels kan je na 2 dagen terugvinden in het online Krantenarchief. Het Krantenarchief is ook bereikbaar van thuis uit!

Pressreader vernieuwd

De Pressreader-app kreeg onlangs een visuele update. In deze databank kan je meer dan 4000 internationale kranten en tijdschriften raadplegen. Iets opzoeken over de Brexit in Engelse kranten? De krant van jouw land van herkomst lezen? In deze app kan het allemaal.

Binnen de muren van ARhus krijg je hier toegang toe, maar je kan de krant wel downloaden om thuis verder te lezen (gedurende 7 dagen).

Meer info over Gopress en Pressreader: www.arhus.be/bibliotheek/digitale-kranten