08-12-2017

Starten en sterker op internet

Computer en internet kunnen heel nuttig zijn in je dagelijkse leven: informatie opzoeken, contact houden via Facebook, een job vinden, het e-loket van de stad gebruiken, … Kan je er nog niet mee werken? Of ben je nieuwsgierig om meer te kunnen? ARhus, Stad Roeselare en Zorgbedrijf Roeselare organiseren in voorjaar 2018 opnieuw de succesvolle cursus ‘Starten op het internet’ en de vervolgreeks ‘Sterker op het internet’. De cursussen zijn kort, toegankelijk en betaalbaar, een ideale kennismaking. Lees meer

Nieuwsdetail

05-12

ARhus wint Bib Web Award!

ARhus wint met 'Week van het Hartritme' de Gouden Bib Web award ‘Altijd wijs’ 2017. Bedankt aan iedereen die gestemd heeft!

Op 4 december 2017 reikte de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Bibliotheek-, Documentatie- en Informatiesector in Vlaanderen. ARhus viel in de prijzen met het project 'Week van het Hartritme' in de categorie 'Altijd Wijs', die de beste activiteiten of toepassingen rond mediawijsheid voor volwassenen en/of senioren omvat. Dankjewel AZ Delta, FibriCheck, collega's en al wie dit mee mogelijk gemaakt heeft!

 

Het project 'Week van het Hartritme'

Tijdens de ‘Week van het Hartritme’ in 2016 konden bezoekers in ARhus hun hart laten testen op voorkamerfibrillatie via een medische app ‘FibriCheck’, in samenwerking met de dienst Cardiologie van AZ Delta en de Limburgse start-up Qompium. Hoofdcardioloog dr. Karl Dujardin gaf aanvullend een lezing over hartritmestoornissen en mobile health, een uiteenzetting die ook via livestream te volgen was. In drie dagen tijd bereikten we zo’n 1700 mensen! De actie was een succes op vlak van gezondheidspreventie en als sensibilisering rond de toekomst van mobile health en gezondheidsgeletterdheid. We zien dit als een belangrijk actiepunt voor mediawijsheid-initiatieven. En delen dit goed praktijkvoorbeeld graag met de sector, via een bijdrage in ‘Allemaal Digitaal?’, een publicatie over een duurzaam e-inclusiebeleid.

“From FibriCheck perspective this is a great opportunity to work with innovative partner such as ARhus. We believe the added value it delivers in providing the environment, accessibility and possibility to disseminate the right information to the right target groups as a huge and unique opportunity.”  Lars Grieten, CEO FibriCheck

FibriCheck kwam in oktober 2017 ook op het nationale nieuws.