23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

5 jaar ARhus - De bovenkamer

 

 

De Bovenkamer is een audio-installatie die je laat binnenkijken in de bovenkamers van vier ex-patiënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Elke bovenkamer vertelt iets meer over hun persoonlijke zoektocht naar geluk en brengt beelden die ze projecteren in hun bovenkamer auditief tot leven.

In het kader van Tuin der Lusten 2018, een participatief artistiek festival van cultuurcentrum De Spil in Roeselare, sloegen kenniscentrum ARhus, Kliniek Sint Jozef Pittem, netwerk geestelijke gezondheidszorg voor midden West-Vlaanderen en Aisha Adepoju de handen in elkaar en realiseerden ze samen ‘de Bovenkamer’.

De audio-installatie kan beluisterd worden in ARhus op De Munt, maar ook in Zorgpunt N, WZC De Waterdam, … en later dit jaar ook in de bibliotheken van Tielt en Pittem.

Heb je zelf nood aan een luisterend oor of advies? Bekijk hier het overzicht van alle voorzieningen binnen de geestelijke gezondheidszorg in Roeselare.