Vorige
Man kijkt door cameralens gsm
10 jaar ARhus
di 20
feb

Artificiële intelligentie voor beginners [VOLZET]

Maak kennis met ChatGPT, Bing Chat, ...

  • ARhus i.s.m. Howest Multimedia en Creatieve Technologie
  • ARhus De Munt, Verzonken Kasteel, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Deze sessie is volzet. Wilde je er graag bij zijn, laat dan je gegevens achter op de wachtlijst. Als er een plaatsje vrijkomt geven we je een seintje.

Wachtlijst


Je hoort dagelijks wel iets over artificiële intelligentie in het nieuws. Iedereen heeft het over ChatGPT en je zag misschien al dat er in Edge een zoekvenster van Bing Chat is bijgekomen. Kan jij nog volgen?

Tijdens deze infosessie voor beginners zet je jouw eerste stapjes in de wereld van artificiële intelligentie. Marie Dewitte, docent artificiële intelligentie binnen de bacheloropleiding Multimedia en Creatieve Technologie aan Howest, geeft een antwoord op onderstaande vragen:

  • Wat is AI? Hoe is het geëvolueerd?
  • Waarvoor wordt het nu al gebruikt?
  • Wat zijn de mogelijkheden in de toekomst?
  • Is AI een gevaar voor ons als mens?
  • Wat zijn de maatschappelijke en ethische gevolgen?

Na de theorie komt ook de praktijk aan bod: Marie illustreert met concrete voorbeelden wat de mogelijkheden zijn van onder andere de tekstgenerator ChatGPT. Tot slot kan je zelf ook eens experimenteren met Bing Chat.

Praktisch

Wil je zelf meteen aan de slag? Breng dan jouw smartphone, tablet of laptop mee en installeer alvast de internetbrowser Edge via de Apple Store (voor Apple-toestellen), Play Store (voor Android toestellen) of Microsoft Store. Heb je ondersteuning nodig hierbij? Dan kan je op voorhand terecht in een van de Digipunten in Roeselare of vraag voor de start van de sessie hulp. Heb je zelf geen toestel? Geef ons een seintje.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.