nov
Boekvoorstelling Hapklaar, beetgaar
Aangepaste gerechtjes voor mensen met kauw- of slikproblemen
- ARhus i.s.m. JEUN, WZC Sint Henricus
- WZC Sint Henricus, Sint-Rochusstraat 12, Roeselare
-
-
Basistarief €5.00
prijs voor leden en niet-leden (inclusief proevertjes)
Reductietarief €2.50houder van een vrijetijdspas, houder van een European Disability Card of zijn/haar begeleider
Inschrijven is verplicht. Doe dit bij voorkeur online. Ofwel via info@arhus.be of 051 69 18 00.
Soft fingerfood of 'zachte vingerhapjes': de kleine hapjes werden bedacht in WZC Maria Rustoord in Ingelmunster. Voor oudere bewoners met kauw- of slikproblemen of die omwille van motorische of cognitieve problemen niet meer met bestek kunnen eten, maken ze een wereld van verschil. Want dankzij het hapklare formaat, de zachte structuur én de gezonde, verse ingrediënten zijn ouderen wel nog in staat om zelfstandig te eten en zo van een volwaardig middagmaal te genieten.
Het concept viel in de prijzen bij de Koning Boudewijnwedstrijd en stimuleerde het WZC om er een boekje over te publiceren. Het succes ervan leidde tot een tweede editie van Hapklaar, beetgaar, een nieuw kookboekje vol smakelijke gerechten en tips om met soft fingerfood te experimenteren.
Tijdens deze boekvoorstelling maak je niet alleen kennis met de nieuwe recepten, maar kan je ook enkele van de gerechtjes zelf proeven.
Week van de Smaak
Elk jaar in november staan smaak en eetcultuur in de kijker tijdens de Week van de Smaak. Elke editie leidt tot talrijke activiteiten, van proeverijen en buurtfeesten tot culinaire workshops, lezingen en tentoonstellingen, om nieuwe smaken te ontdekken en gezonde voeding te omarmen.