Vorige
Vrouw plukt papieren bloemen
zo 17
sep

De Serre @ De Tuin der Lusten: Strandbloemen

  • ARhus i.s.m. De Spil
  • Parking naast KOERS, Polenplein, Roeselare
  • Basistarief €0.00

De Serre gaat op verplaatsing in september! Je vindt ons op het festival ‘Tuin der Lusten’ in hartje Roeselare. Het thema van het festival is dit jaar “Hortus Florariensis”. Kom samen met je (klein)kinderen langs aan ons kraampje en leer zelfgemaakte strandbloemen maken van papier. De kinderen zijn de winkeliers. Trots en vol verwachting stallen ze hun waren uit. Neem je eigen strandbloem mee naar huis of ruil voor een ander exemplaar.    

Dit ruilproces (aan zee ‘betalen’ ze met schelpen) gebeurt al zeker sinds de jaren 1920 aan de kust. Dat maakt het tot waardevol cultureel erfgoed. Het strandbloemenspel wordt van generatie op generatie doorgegeven en het verbindt toeristen met bewoners van de kust. De traditie kreeg begin 2021 een officiële erkenning als immaterieel erfgoed in Vlaanderen en wordt verdergezet tijdens Tuin der Lusten op de Rodenbachfeesten van Roeselare. 

I.s.m. De Spil, i.h.k.v. De Tuin der Lusten (Rodenbachfeesten). 

Voor deze workshop hoef je niet in te schrijven. Je kan doorlopend langskomen tussen 14u en 18u op de parking naast KOERS op het Polenplein. Voor de volgende sessies van De Serre is inschrijven wel verplicht:    

De Serre

De Serre is een maandelijkse creatieve workshop voor kinderen vanaf 7 jaar én hun (groot)ouder(s). Het is een broeikas waar kennisdelen en groeien centraal staan en de collectie van ARhus tot leven komt. Ben je klaar om samen met ons de wondere wereld van natuur en wetenschap te ontdekken?

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.

Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.