Vorige
ARhus-medewerker geeft uitleg over smartphone
Tournée digitale
Vanaf
za 02
sep

Digipunt ARhus De Munt in september

Gratis hulp en info voor iedereen met digitale vragen

  • ARhus
  • ARhus De Munt, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Iedereen is welkom in het Digipunt ARhus De Munt voor gratis hulp en info bij digitale vragen. Telkens op maandag van 16u tot 19u of op zaterdag van 10u tot 13u, zonder afspraak.
Nieuw moment: één keer per maand ook op dinsdag van 10u tot 12u. *

Bekijk hier alle data van dit najaar.

 

Waarvoor kan je er terecht?

  • het installeren en/of gebruiken van apps, bv. itsme®, WhatsApp, mobile banking-apps, …,
  • online opzoeken van betrouwbare informatie
  • veilig online surfen, bankieren, shoppen,…
  • herkennen van phishingberichten of andere vormen van cybercriminaliteit, …   
  • aanmaken van accounts, reservaties,…
  • streamen, videobellen, chatten,…
  • oplossen van foutmeldingen, (basis)updates uitvoeren,…

 

Wat mag je verwachten?

Een ARgonaut (ARhus-medewerker) en/of vrijwilliger staan voor je klaar om samen met jou een oplossing te zoeken voor jouw probleem of een antwoord te vinden op jouw vraag. We lossen dus niet alleen problemen op maar geven je ook voldoende uitleg zodat je ook iets bijleert. We nemen hiervoor de nodig tijd. Mogelijks moet je dus even wachten terwijl de persoon voor jou aan de beurt is.

 

Wat breng je mee?

In het Digipunt ARhus De Munt staan ook enkele computers ter beschikking. Hiermee kunnen we jou algemene info geven en toepassingen tonen. Heb je een specifiek probleem op je smartphone, tablet of laptop? Breng dan graag jouw eigen toestel mee. Op deze manier kunnen we jou beter helpen. Breng ook de lader van jouw toestel mee. Voor de installatie van itsme, heb je – naast je smartphone - ook jouw elektronische identiteitskaart (met pincode), bankkaart en bankkaartlezer nodig. Voor internetbankieren, hou je jouw bankkaart, lezer en de toestellen waarmee je wil bankieren (laptop, smartphone, tablet,…) bij de hand.

 

Digie Café

* De Digie Cafés heten voortaan Digipunten.
Nieuwe naam, maar hetzelfde vertrouwde concept: of het nu in een café is of in een afdeling van ARhus, je krijgt gratis digihulp van een Digie-specialist één keer per maand in ARhus De Munt (nieuw moment: di 10u-12u), ARhus Beveren (zat 10u-12u) en café De Gilde in Rumbeke (vrij 16u-18u).  

 

Tip: Ben je op zoek naar digihulp op andere momenten of locaties (Digipunt AZ Delta Rumbe, RSL Op Post, Ten Elsberge of Schiervelde)? Heb je nood aan digihulp aan huis? Heb je een computer of gratis wifi nodig? Wil je bijleren over de digitale wereld? Bekijk het volledige aanbod op www.arhus.be/iedereen-digitaal

Jongen met smartphone en tablet

Tournée digitale

Deze activiteit maakt deel uit van Tournée digitale, een initiatief van ARhus en Stad Roeselare i.s.m. tal van Roeselaarse partners die zich inzetten om de digitale vaardigheden van Roeselarenaars te versterken. Ontdek hier het programma.

Tournée digitale wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Roeselare en Vlaanderen i.h.k.v. het actieplan Iedereen Digitaal.

Logobalk

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.