Vorige
Kindje op bank met tablet en vrouw achter hem.
Tournée digitale
wo 20
sep

Digitaal leesplezier met Fundels in ARhus Rumbeke

  • ARhus Rumbeke
  • ARhus Rumbeke, Kerkplein 15, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Op zoek naar een interactieve manier om je (klein)kinderen (meer) te laten lezen? ARgonauten Ester en Eva laten jou en je kind(eren) kennismaken met Fundels, digitale verhalen boordevol fun. Digitaal leesplezier gegarandeerd!

Programma:

  • 15u30-16u30: Voorleesmoment en workshop: 
    we starten met het fysieke boekje en laten daarna de kinderen (3-10 jaar) kennismaken met de extra digitale toepassingen van het Fundelboekje. Dubbel zoveel fun!
  • Doorlopend 15u tot 17u, info- en testmoment:
    maak kennis met Fundels.

Deze activiteit vindt ook plaats in ARhus Beveren op 27 september.

Wedstrijd:

Iedereen die deelneemt aan het voorlees- en workshopmoment, maakt kans op een goednieuw boekje, op papier én in Fundelformaat voor extra veel lees- en speelplezier!

Wat zijn Fundels?

Fundels Prentenboeken brengen de mooiste verhalen tot leven dankzij levendige animaties en vertelstemmen. Aanvullend kunnen kinderen tekenen, kleuren, spelletjes spelen of zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit de boeken. Elke Fundel stimuleert zo op een educatief verantwoorde en speelse manier de taalontwikkeling van kinderen van 3 tot 7 jaar.

Fundels AVI-boeken bevorderen de leesontwikkeling van kinderen van 6 tot 10 jaar en dagen beginnende lezertjes uit om een volgend leesniveau te bereiken. Elk boek bevat ook oefeningen rond algemene vaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen. 

Jongen met smartphone en tablet

Tournée digitale

Deze activiteit maakt deel uit van Tournée digitale, een initiatief van ARhus en Stad Roeselare i.s.m. tal van Roeselaarse partners die zich inzetten om de digitale vaardigheden van Roeselarenaars te versterken. Ontdek hier het programma.

Tournée digitale wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Roeselare en Vlaanderen i.h.k.v. het actieplan Iedereen Digitaal.

Logobalk

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.

Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.