Vorige
Digitale gezondheidstoepassingen
Week van de Beweging
do 14
mrt

Infosessie 'Dokter Google in actie'

Betrouwbare gezondheidsinformatie en bewegingsapplicaties doorgelicht

  • ARhus i.s.m. Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCGG)
  • ARhus De Munt, Verzonken Kasteel, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Inschrijven is verplicht. Doe dit bij voorkeur online. Ofwel via info@arhus.be of 051 69 18 00.


Wanneer je een kwaaltje hebt, meer wil weten over (spier)pijn of gezonder wil gaan leven of bewegen, ga je dit vaak snel even snel googlen. Maar ‘Dokter Google’ geeft je een (overvolle) karrenvracht aan informatie. Hoe zie je het bos door de bomen nog? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste informatie vindt en (beweeg)apps gebruikt die betrouwbaar en relevant zijn?

Muguet Koobasi, informatiemedewerker van het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent (UGent-UZ Gent) geeft je tijdens deze infosessie meer inzicht in de voor- en nadelen van het zelf opzoeken van gezondheidsinformatie. Ze leert je op welke manier je websites en apps met gezondheidsinformatie kritisch kan beoordelen.

Professor Delfien Van Dyck (Universiteit Gent) doet onderzoek naar hoe mensen aangezet kunnen worden tot meer beweging in het dagelijkse leven, zowel door het optimaal inrichten van (woon)omgevingen als door het gebruik van technologie. Tijdens deze infosessie reikt ze jou handvaten aan om een geschikte applicatie te kiezen die je kan helpen om meer te bewegen. Hoe kies je applicaties die bij jouw profiel passen en betrouwbaar zijn? Wat zijn ‘wearables’ en ‘trackers’? En hoe accuraat capteren deze (vormen van) beweging? Ze legt het jou uit en geeft jou tips. Na de infosessie neemt ze ook nog de tijd om jou enkele ‘wearables’ te laten testen. Je kan, indien gewenst, dus nog even blijven hangen.

Week van de Beweging

Dat we meer moeten bewegen, horen we geregeld. Maar toch geraken veel mensen niet aan hun dagelijkse portie beweging. Jaarlijks wil de Week van de Beweging daar iets aan doen, met heel wat actieve workshops, inspirerende avonden en aangename beweegmomenten. Het diverse programma – gericht op verschillende leeftijdsgroepen – staat garant om op een fijne manier samen in beweging te komen.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.