Vorige
Portretfoto van een man met wit/rood shirt
10 jaar ARhus
wo 21
feb

Lust for Life

Een taboedoorbrekende voorstelling over ouder worden

  • ARhus i.s.m. Planeet Mars
  • ARhus De Munt, Verzonken Kasteel, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Inschrijven is verplicht. Doe dit bij voorkeur online. Ofwel via info@arhus.be of 051 69 18 00.


Oud(er) worden. We willen het allemaal graag en zijn er tegelijkertijd bang voor. Want met leeftijd komen soms beperkingen. Maar een eenzijdige focus op die beperkingen maakt dat we in één beweging ook de mogelijkheden van tafel vegen. En die zijn er evengoed!

Met ‘Lust for Life’ worden taboes doorbroken over beweging, sensualiteit en seksualiteit bij de oudere volwassene. Verwacht je aan een verhelderende voorstelling met een mix van film, dialoog en dans.

Over de gastsprekers

Koen D’Hous

Bezieler van Lust for life, Koen D’Hous, droomde als kind van een eigen dansschool. Het duurde nog tot zijn 18de toen hij stijldansen en jazz leerde. Hij volgde orthopedagogie maar in 1989 ging zijn aandacht vooral naar Argentijnse tango.

In 1993 startte Koen zijn eerste lessen tango in Kortrijk. Later volgden ondermeer Brugge, Leuven, Antwerpen, Geel, Gent, ’s Hertogenbosch en gaf hij stages in Frankrijk en Senegal.
Na een samenwerking met Polariteit richtte Koen in 2000 vzw De Ingang op en later, in 2010, richtte hij ‘Planeet Mars’ op met focus op dans voor vijftigplussers.

Annick Ruyts

Annick Ruyts is freelance storyteller. Ze maakt podcasts, modereert, presenteert en geeft lezingen.

Ze heeft jarenlange ervaring als televisiemaker en eindredacteur bij Canvas, VRT, en bracht onlangs haar boek ‘Bedank voor bewezen diensten’ uit, naar aanleiding van haar onverwacht ontslag bij de openbare omroep.

Ines Keygnaert

Ines Keygnaert is professor aan de UGent in seksuele en reproductieve gezondheid en teamleider van het Gender & Violence team. Regelmatig wordt ze gevraagd als expert op radio & TV.

Sanne Stegen

Sanne stegen is coördinator en aanspreekpunt van GRAY (Ghent University Research for Aging Young), interdisciplinair onderzoeksconsortium rond gezond verouderen. Ze behaalde een doctoraat in Gezondheidswetenschappen. Bovenal is ze gepassioneerd door mensen, gezondheid & maatschappij.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.