Vorige
Man geeft uitleg aan man in rollator
Tournée digitale
za 16
sep

Maak kennis met de digitale collecties van ARhus

  • ARhus i.s.m. Midden West-Vlaamse Hobby Computer Club Roeselare
  • ARhus De Munt (Verzonken Kasteel), De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Jammer, deze sessie is volzet. Wou je ook graag komen? Laat hieronder zeker jouw gegevens achter. Indien er een plekje vrijkomt, geven we jou een seintje. Mogelijks organiseren we ook een extra sessie op een later moment.
Wachtlijst

Van digitale kranten en magazines tot e-boeken en luisterboeken, … ARhus heeft een digitale collectie voor alle leeftijden in 'hus'. Als lid kan je zo gratis grasduinen in meer dan 10.000 e-boeken en 7.000 kranten en magazines.

Tijdens deze infosessie maak je kennis met:

  • cloudLibrary, een ruim aanbod e-boeken met voor elk wat wils: romantische boeken, literaire romans en spannende detectives, maar ook informatieve boeken, kinderboeken, audioboeken, ...  Je leest zo Nederlandstalige, Franstalige, Engelstalige, Spaanstalige, Russische of Oekraïense e-boeken op je eigen toestel.
  • Krantenkiosk, een digitale kranten- en tijdschriftenkiosk met voornamelijk Nederlands- en Franstalige Belgische titels. Je kan de kranten van vandaag, maar ook tijdschriften zoals Libelle, Goed Gevoel, Humo, Sport Voetbalmagazine, … lezen.
  • PressReader, jouw toegangspoort tot recente edities van meer dan 7.000 kranten en tijdschriften wereldwijd. Interessant voor school, om een nieuwe taal te leren of om op de hoogte te blijven van nieuws over het thuisfront. Je kan bovendien artikels downloaden om offline te lezen of je abonneren op bepaalde titels zodat je op de hoogte blijft van nieuwe nummers.
  • Fundels, een educatieve app die de mooiste prentenboeken en leukste verhalen tot leven brengt. Fundels stimuleert de taalontwikkeling van kinderen van 3 tot 7 jaar en leert hen omgaan met nieuwe media.
  • Vind je luisteren fijner of gemakkelijker dan lezen? Met de gratis Anderslezen-app krijg je op je tablet of smartphone toegang tot duizenden Daisy-luisterboeken van Luisterpunt.

Na de vakkundige uitleg van ARgonauten (ARhus-medewerkers) Jeroen en Bram, kan je de toepassingen uittesten en vragen stellen. Breng dus zeker jouw eigen smartphone of tablet mee!

P.S. Tijdens deze sessie maak je ook kennis met de leden van de Midden West-Vlaamse Hobby Computer Club Roeselare die net zoals jij graag hun digitale kennis verruimen.

Jongen met smartphone en tablet

Tournée digitale

Deze activiteit maakt deel uit van Tournée digitale, een initiatief van ARhus en Stad Roeselare i.s.m. tal van Roeselaarse partners die zich inzetten om de digitale vaardigheden van Roeselarenaars te versterken. Ontdek hier het programma.

Tournée digitale wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Roeselare en Vlaanderen i.h.k.v. het actieplan Iedereen Digitaal.

Logobalk

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.