31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Smurfentaart

Voor de deelnemers van ons bibkamp bedacht Chef Hans een variatie op de smurfentaart, een Limburgse vlaai. Door de jonge ARgonautjes gemaakt, gesmaakt en goedgekeurd!

     

Ingrediënten

  • 250 gram Oreo-koekjes + 4 koekjes apart
  • 75 gram boter
  • 100 gram rice krispies
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 60 gram slagroom (Verse slagroom kan je maken door 400 gram dessertroom en 50 gram suikerwater op te kloppen)
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 200 gram witte chocolade

Voor de afwerking:

  • Slagroom, chocoladevlokken, blauwe bessen, … Naar eigen creatie.

Recept

Neem een taartvorm (springvorm) en smeer hem in met boter. Gebruik eventueel bakpapier voor op de bodem.

Voeg 250 gram Oreo-koeken samen met 75 gram boter en maal deze fijn in de cutter.

Doe 200 gram roomkaas, 60 gram slagroom, 50 gram suiker, 1 ei, 1 eigeel en 4 gemalen Oreo-koekjes samen.

Meng nu beide bereidingen samen en giet ze in de taartvorm. Dit is de bodem van de taart. Plaats deze voor ongeveer 25 min in een oven van 150 graden.

Laat de taart nadien even afkoelen voor je er de volgende bereiding opdoet.

Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de rice krispies eraan toe.

Doe het op de Oreo-bodem en strijk alles mooi glad.

Nu kan je de taart afwerken met kleine slagroomtorentjes. De afwerking bovenaan kan je zelf kiezen.

Succes & smakelijk!