![]() 31-07-2022
VakantiesluitingARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer |
Waterarm gerecht: PortobelloOpgevulde Portobello met lentestoemp op een bedje van bloemkoolmousse, afgewerkt met spinaziepesto en crumble
Wat is een waterarm gerecht?Waterarm betekent niet dat een gerecht droog moet zijn of geen water mag bevatten. Bij een waterarm gerecht wordt zo weinig mogelijk water gebruikt om het gerecht klaar te maken. Dit heeft voornamelijk betrekking op de ingrediënten die gebruikt worden. Wist je dat er 1000 liter water nodig is om 2,5 avocado te telen? Wil je een waterarm gerecht klaarmaken? Gebruik dan volgende tips:
Waarom is dit gerecht waterarm?Voor dit gerecht werden enkel lokale, seizoensgebonden bio-groentes gebruikt. Het gerecht is vegan en lactosevrij omdat er geen vlees of andere dierlijke producten werden gebruikt. Zo werd de melk en room vervangen door soja. Voor de crumble werden hazelnoten gebruikt. Enerzijds zijn ze een goede bron van eiwitten, anderzijds hebben ze een veel lagere watervoetafdruk dan bijvoorbeeld cashewnoten. TIP: ben je geen fan van prei? Dan kan je de prei in dit gerecht ook vervangen door (lokaal geteelde) boontjes of erwtjes. Die scoren namelijk ook erg goed qua waterverbruik. Hieronder vind je het overzicht van de ingrediënten. Rechts zie je hoeveel water nodig was om de weergegeven hoeveelheid te produceren (kruiden worden hierin niet meegerekend). In totaal was voor dit gerecht ongeveer 2414 liter water nodig. Ingrediënten:(4 personen)
Bereidingswijze
Smakelijk!
Meer tips om water te besparenWil je graag tips om jouw watervoetafdruk te beperken? Check dan de tips op de website www.waterchallenge.be. Of duik dieper in de waterchallenge met onze lees- en kijktips rond het thema water, uitgebreider duurzaam leven en het klimaat: |