01-01-2019

ARhus bezoeken in december

Plan je in december een bezoek aan ARhus? Lees hier dan alles over onze sluitingsdagen en de tijdelijke verkeerssituatie in de buurt.Lees meer

ARhus Café

Kom proeven van het vernieuwde ARhus Café

Wisselwerking. Inspiratie. Ontmoeting. Kennis delen. Heerlijk voedsel voor lichaam én geest. Dat is de kruisbestuiving die je terugvindt in het splinternieuwe ARhus Café.

Kom proeven van onze lekkere lunchsuggesties, een heerlijk geurende koffie, een huisgemaakte ijsthee of suggestiebier. Ook het ARhus-taartje is een aanrader!

Lunchsuggesties van het moment

Vlees

Huisgemaakte goulash met wilde rijst en boschampignons    €19

Vis

Gebakken roodbaars met bulgur, spinazie, kerstomaat en yoghurtdressing  €19

Vegetarisch

Gegratineerde vegetarische ovenschotel   €17,50

Lunch Music for Life

Witloof in hesp met kaassaus* t’ Groendal      €17,50

Dessert

Huisgemaakte kaastaart Music For Life*   €3,50

Drankje

Huisgemaakte mocktail Music For Life*   €3,50

* acties t.v.v. D.O.G.B.O. - DOGBO VZW

Het ARhus Café vind je op verdieping +1 van Kenniscentrum ARhus, De Munt 8 in Roeselare (klik hier voor een kaartje en bereikbaarheid).

Het nieuwe café is elke dag open, tijdens de openingsuren van ARhus:

ma-vr: 10u - 19u
za: 10u - 17u
zo: 10u - 13u

Op zondag wordt er geen lunch geserveerd.

Sluitingsdagen eindejaar: op 25 december en 1 januari is het ARhus Café gesloten. Op 24 en 31 december sluit het Café om 13u. Er zal dan geen lunch geserveerd worden, zodat ook onze medewerkers tijdig aan de feestvoorbereidingen kan beginnen.

Reserveren

Reserveren kan telefonisch via het nummer 051 69 18 40 of via arhuscafe@arhus.be.

Deel je mening!

We zijn benieuwd naar jouw mening over ons vernieuwde ARhus Café. Met jouw feedback
kunnen we nog beter kunnen inspelen op je wensen! Beantwoord je hier enkele korte vragen?

Het ARhus Café in beeld

Lokale keuken #VANRSL

Horecaman Hans Soenen neemt, samen met een team enthousiastelingen, de catering op zich. Zo kan je naast de vertrouwde kop koffie, nu ook elke dag (behalve op zondag) lunchen in het ARhus Café. Verrassende lunchsuggesties, alsook enkele 5 euro-gerechtjes voor wie minder tijd, honger of budget heeft, staan op de kaart! Duurzaam, lokaal, authentiek, gezond, smaak, kwaliteit en seizoenseigen zijn de sleutelwoorden. Enkele leveranciers waarmee wordt samengewerkt zijn Biohoeve De Lochting, een Roeselaars (tuinbouw)bedrijf binnen de sociale economie, Fruithoeve ’t Beurtegoed voor hun natuurlijk geperste fruitsappen, Madame Cocotte voor hun ambachtelijk gerookte hesp van eigen gekweekte varkens, Kaasboerderij ’t Groendal, Chocolaterie Van Parijs, ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie, BROOD...

Kruisbestuiving 

Geïnspireerd door het principe van kruisbestuiving werkte het consortium van belevingsbureau Gelotology en architectenbureau Inside een mooi concept uit. Het nieuwe ARhus Café zet de volledige werking van ARhus in de kijker én sluit perfect aan op de nieuwe conferentieruimte ARgora. Dit laat ARhus ook toe het stijgend aantal bezoekers beter te verwelkomen.

Met dit nieuwe café wil ARhus een centraal ontmoetingspunt in de stad en regio creëren. Zo ondersteunt het hele gebouw de ARhus-missie om kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis te stimuleren.

In het vernieuwde interieur van het ARhus Café zie je de de zeshoekige honingraat-vorm subtiel terugkeren. Er wordt ook voldoende aandacht wordt besteed aan verlichting, diverse comfortabele zitmogelijkheden, voldoende stopcontacten, …

Keuze van de Chef

Via het concept ‘Keuze van de Chef’ wil het ARhus Café experten of ‘chefs’ aan het woord laten. We zijn ervan overtuigd dat er in elk van ons een ‘chef’ schuilt. Zowel de jongere als de rijpere burger, maar ook de lokale handelaar, ondernemer, … Het ‘chef’-zijn definiëren we vrij ruim, niet alleen letterlijk een chef in de keuken. Iedereen kan meewerken aan die kruisbestuiving waardoor de kracht, dynamiek en diversiteit van onze stad en regio elke dag opnieuw duidelijk gemaakt worden.

Café (lees)voer

Uit een vrij recente studie van stadsgenote Marjoleine Delva (Masterproef ‘Aangenaam vertoeven. De rol van leescafés binnen het Vlaamse openbare bibliotheeklandschap’, 2018) blijkt het belang van het aanbieden van een breed gamma aan literatuur aan de bezoekers van een bibliotheekcafé. In het nieuwe ARhus Café liggen kranten, tijdschriften en nieuwe boeken als ‘Café leesvoer’ overal binnen handbereik.

Ook aan de andere ‘best practices’ die Delva in haar masterproef als checklist aanreikt voor bibliotheekcafés, komt het nieuwe ARhus Café tegemoet. Meer nog, er wordt extra aandacht besteed aan kinderen en families, via gezelschapsspellen, speelgoed van GOED speel- en deelgoed, kinderstoelen, een korting op de lunchsuggesties voor kinderen…