03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 19 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Digitale kranten

Tijdelijke actie: Gopress krantenarchief nu open voor iedereen

Het krantenarchief is zonder login toegankelijk (voorlopig) tot 19 april.

Hoe? Ga naar roeselare.bibliotheek.be, klik in het zoekvak op het tabblad 'krantenarchief' en tik bijvoorbeeld corona in.

ARhus afdeling De Munt biedt je nationale en internationale kranten digitaal aan. In de Gopress krantenkiosk kan je een Belgische krant van vandaag en van de laatste 7 dagen lezen. Artikels van oudere kranten kan je ook thuis raadplegen via het Gopress krantenarchief. De databank Pressreader herbergt meer dan 7000 buitenlandse kranten en tijdschriften. Je leest die in de bib of thuis. Je kan ze ook downloaden op je tablet, laptop of smartphone om ze later offline te lezen.

Gopress

Digitale, Belgische kranten- en magazinekiosk met de krant van vandaag en die van de laatste zeven dagen. Om een krant te lezen uit de kiosk:

  • je logt in op een computer in de bibliotheek (zowel op de cataloguspc's als op de internetpc's). Je opent de applicatie Gopress.
  • je verbindt je laptop, smartphone of tablet met het wifinetwerk en je surft naar http://bibliotheek.gopress.be.

De lijst van beschikbare kranten in Gopress.

De krant van vandaag en van de laatste zeven dagen die je in de Gopress-kiosk vindt, kan je niet van thuis uit raadplegen. Wel kan je thuis zoeken in het uitgebreid digitaal archief van Gopress Krantenarchief (uitgezonderd de twee laatste edities).

PressReader, meer dan 7000 titels voor school of thuis!

Ken je onze databank Pressreader al? Je vindt er meer dan 7000 internationale kranten en magazines, die je in ARhus of zelfs thuis kan lezen. Interessant voor school, voor wie een nieuwe taal leert, of voor wie contact wil houden met het thuisfront elders. Meer info

BelgicaPress

De Koninklijke Bibliotheek van België zet vanaf 24 april 2015 tot eind 2015 een groot deel van haar historische krantenpagina's online. Het gaat om een veertigtal Belgische kranten die vrij zijn van rechten (1831-1950), inclusief gecensureerde publicaties uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Je kan BelgicaPress van thuis uit consulteren. Een handleiding lees je hier.