06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. Lees meer

Kamishibai verteltheater

Kamishibai is een traditionele Japanse vertelvorm. Het gaat om een klein theatertje waarin grote tekeningen (A3) passen. Kamishibai is een unieke werkvorm om op een speelse en aantrekkelijke manier aan de slag te gaan rond taal en leesbevordering. De magie van het kleine theater, de fascinerende wereld van verhalen en vooral de visuele kracht zorgen voor heel wat vertelplezier.

Je vindt de Kamishibais in de themacollectie van ARhus De Munt (verdieping -0). Je kan het uitlenen met een leerkrachtenabonnement. Je hoeft het niet vooraf aan te vragen, maar je kan het meteen komen uitlenen als er eentje aanwezig is. Het theatertje hoef je niet op voorhand aan te vragen. 1 theatertje per pas.

Kijk hier of er een theatertje beschikbaar is in de bib.

Vertelplaten Kamishibai

Voorlezen aan een groep kinderen wordt nog leuker met de Kamishibai-vertelplaten. 
Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst af aan de achterkant van de plaat. De platen hebben een standaard formaat. Ze kunnen gewoon worden vastgehouden door de verteller of worden gebruikt in een Kamishibai-theatertje.

Je vindt de vertelplaten in de themacollectie van ARhus De Munt (verdieping -0). Je kan het uitlenen met een leerkrachtenabonnement. (3 per pas) Je hoeft het niet vooraf aan te vragen, maar je kan het meteen komen uitlenen als er eentje aanwezig is. Dat kan je nagaan in de catalogus:

Lijst van de vertelplaten