De wiebelbillenboogie
Guido Van Genechten
Beschikbaarheid | Uitgave | Plaats in de bib |
---|---|---|
Uitgeleend
|
Clavis, 2023 |
VERDIEPING 2 : BABILLE : Peuterboeken
Zindelijk zijn |
Uitgeleend
|
Clavis, 2022 |
VERDIEPING 2 : BABILLE : Peuterboeken
Zindelijk zijn |
Beschikbaarheid | Uitgave | Plaats in de bib |
---|---|---|
Uitgeleend
|
Clavis, 2010 |
JEUGD : PEUTERBOEKEN :
Zindelijk zijn |
Alex Kestens
il/pr/25 a
De Molse illustrator Guido van Genechten boekt weer een internationaal succes met zijn nieuwste kinderboek. Dit keer pakt hij uit met het flapjesboek Mag ik eens in je luier kijken.
De eerste druk verscheen wereldwijd in tien taalgebieden op 75.000 exemplaren. Het boek telt 32 pagina's, kost 14,95 euro en is bestemd voor kinderen vanaf 2,5 jaar.
Het boek gaat over een nieuwsgierig muisje dat in de luiertjes van zijn vriendjes kijkt. Kinderen kijken mee door de luierflapjes op te trekken. Iedereen wil uiteindelijk ook in de luier van het muisje kijken. Die is natuurlijk leeg, want het muisje gaat flink op het potje.
Het boek is dus geschikt als hulpmiddel bij de zindelijksheidstraining van kinderen. Maar daarnaast is het ook een leuk voorlees- en kijkboek.
Het is niet voor het eerst dat werk van Guido van Genechten hoge ogen gooit. Hij verkoopt al meer dan tien jaar honderdduizenden boeken over heel de wereld.
il/pr/29 a
Guido van Genechten scoort opnieuw een internationaal succes met zijn vernieuwende kinderboeken. Vorig jaar vierde de Molse illustrator nog zijn tienjarig jubileum. Het nieuwe flapjesboek Mag ik eens in je luier kijken? verscheen in de eerste uitgave al meteen in een oplage van 75.000 exemplaren in tien talen. Ook twee andere van zijn nieuwe boeken, Wie? en Wie is de kleinste zijn een internationaal succes.
In het prentenboek Mag ik eens in je luier kijken? kijkt een nieuwsgierig muisje in de luiertjes van zijn vriendjes. Uiteraard zijn de luiers leeg, want het is de bedoeling dat muisjes en ook kinderen op de pot gaan. Het boek is bedoeld om kinderen wat zindelijkheid bij te brengen of om gewoon voor te lezen. In het prentenboek Wie? moeten kinderen raden welke dieren op elkaar lijken en in het prentenboek Wie is de kleinste? laat van Genechten zien dat groot zijn leuk is, maar dat klein zijn ook speciaal is. Deze stelling resulteert in een grappig verhaal waarin er telkens nieuwe dieren achter de schutting opduiken. De kinderen moeten raden welke dieren dat zijn. (vgd)
vgd ■
31/12/2009
In dit boek combineert prentenboekenmaker Guido van Genechten een aantal erg leuke vondsten. Zijn aantrekkelijke peuterdiertjes met hun grote, onschuldige ogen dragen hier allemaal luiers, waarin we via een flapje kunnen kijken. Boekjes over op het potje leren gaan, zijn er in grote getale, maar de illustrator bedacht hier toch wel een vrij origineel concept. Het hoofdpersonage Muisje is, net zoals vele kleuters die hun omgeving ontdekken, ontzettend nieuwsgierig. Zijn drang om overal in en onder te willen kijken gaat echter heel ver. Zo wil hij ook weten wat er precies in de luiers van zijn vriendjes zit, en wil hij hun "hoopjes" nauwkeurig bestuderen. Dus vraagt hij zonder blikken of blozen aan Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje om in hun luiers te laten kijken, waarbij kleuters kunnen meekijken door het flapje op te lichten. Muisje geeft ook nog eens smakelijke commentaren op wat hij ziet: "eentje met een puntje", "een hele hoop kleine zwarte"... Uiteindelijk moet ook Muisje eraan geloven, maar die opent zijn luier heel zelfverzekerd. De zijne is immers leeg, hij doet zijn drolletjes nl. op een potje. Dat willen al zijn vriendjes hem natuurlijk meteen nadoen. Een leuke vondst om ook je eigen peuter op het potje te krijgen, want welk kind wil al die leuke diertjes nu niet nadoen. Erg positief is ook dat er haast smakelijk en zonder enige schroom over dit onderwerp gepraat wordt. [Karin Van Camp]
Julienne van den Heuvel
Muisje - zelf met een grote luier om - wil, nieuwsgierig als hij is, graag in de luiers van de andere dieren kijken. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje, Varkentje: iedereen moet er aan geloven. De lezer kijkt mee, want alle luiers (voor zowel meisje als jongen wit met roze hartjes) bestaan uit een neerklapflapje. Maar wat zit er in de luier van Muisje zelf? Niet wat zij verwachten! Plezier verzekerd met dit prentenboek van bijna vierkant formaat. De vraag 'Mag ik eens in je luier kijken' komt met een aantal kleine variaties steeds terug. De groot opgezette, zacht gekleurde dieren, met zwarte lijnen tegen een overwegend witte achtergrond, komen duidelijk over, ook door hun ronde, sprekende ogen. De inhoud van elke luier is anders. Behalve verrassing, leert de peuter iets over verschillende soorten uitwerpselen die vaak ook nog geteld kunnen worden. Bruikbare en erg leuke uitgave over zindelijkheid voor peuters vanaf ca. 2 jaar.
Gert Broeckx
ua/an/22 j
Muisje is zeer nieuwsgierig. Hij wil alles onderzoeken en overal in kijken. Muisje kijkt in elk gaatje, holletje of flesje. Op een dag vraagt hij zelfs elk dier dat hij tegenkomt of hij in diens luier mag kijken. Elk soort dier heeft een ander soort drol, hoopje of keutel in zijn of haar luier liggen. De dieren zijn verbaasd dat Muisje zo nieuwsgierig is. Daarom vragen ze aan Muisje om eens in zijn luier te mogen kijken. Pech, Muisjes luier is leeg. Hoe doet Muisje dat? Eenvoudig verhaal van Guido van Genechten voor jonge kinderen die aan zindelijkheidstraining toe zijn. Het boek heeft grote, vrij grappige illustraties mét flapjes. Het is een thema dat kinderen uitermate boeit natuurlijk maar qua humorgehalte kan het boek toch niet tippen aan 'Over een kleine mol ...'
Laat hieronder weten op welk e-mailadres je een bericht wil krijgen als dit item beschikbaar is. Dit is geen reservering. Je krijgt geen voorrang om dit item te lenen.
Je gaat akkoord dat we je een mail sturen om je aanvraag te bevestigen en je te verwittigen wanneer jouw artikel binnen is. Deze mails zijn eenmalig. Je kan je toestemming op elk moment intrekken via de link in de bevestigingsmail.