Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

499 Resultaten

Sorteren op
Boek

Niet te filmen!

Sophie Kinsella (Auteur), Mariëtte van Gelder (Vertaler)

De sympathieke Audrey (14) krijgt na een traumatische pestervaring op school van haar psychologe de opdracht om een documentaire over haar familie te maken. Via haar broer leert ze een leuke jongen kennen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Moon (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het nachtmerrieneefje

Paul van Loon (Auteur), Hugo van Look (Illustrator)

Timmie heeft Olaf, een vervelend neefje, te logeren. Olaf is voor niemand bang, alleen voor weerwolven. Dolfje heeft een plan. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Uitgever

Leopold (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rood, of Waarom pesten niet grappig is

Jan De Kinder (Auteur)

Tuur bloost snel. Zijn klasgenoten pesten hem daarmee, aangevoerd door de sterke Paul. Eén meisje ergert zich aan het getreiter, maar ze durft er niet tegenin te gaan. Dan duwt Paul Tuur van het klimrek en vraagt de juf of iemand iets gezien heeft.

Uitgever

De Eenhoorn (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De wind valt aan

Sylvia Vanden Heede (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator)

Het is nacht. Uil vliegt door het bos. Het waait heel hard. Zo hard, dat Uil er bang van wordt. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Boek

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Ingrid Schubert (Auteur), Dieter Schubert (Auteur)

Peggie krijgt de schrik van haar leven als ze een krokodil onder haar bed ontdekt, maar ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is. Prentenboek met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ons kasteel aan zee

Lucy Strange (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Petra (12, ik-persoon) woont met haar ouders en zus Magda in een vuurtoren aan de Engelse kust. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, valt hun gezin uit elkaar. De meisjes komen er alleen voor te staan, maar ze weigeren de vuurtoren te verlaten. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Ben je bang in het bos, Grote Wolf?

Jan De Kinder (Auteur)

De papa van Kleine Wolf durft het bos niet in, maar Kleine Wolf is nergens bang voor en neemt hem mee. Midden in het bos slaat Grote Wolf toch op de vlucht. Waar is hij toch zo bang voor? Prentenboek met krachtige, expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ollie en het kronkeldier

Wilma Geldof (Auteur), Marieke Nelissen (Illustrator)

Ollie woont in een pleeggezin vlakbij zee. Ollie is bang voor de zee, want die heeft zijn ouders van hem afgenomen. Dan vindt Ollie een bijzonder, kronkelig zeedier met een gele vacht. Kronkel heeft hem nodig. En Ollie hem. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De muis en de muur

Britta Teckentrup (Auteur), Bette Westera (Vertaler)

Niemand kan Muis vertellen waarom er een hoge rode muur om de stad staat. Muis is nieuwsgierig en gelukkig wil Hemelsblauwe Vogel haar meenemen. Zo ontdekt Muis achter de muur een prachtige wereld. Dat moeten de andere dieren ook zien! Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meneer Jules, of Het einde van alles

Herman van de Wijdeven (Auteur), Françoise Beck (Illustrator)

Op televisie hoort Jonathan (9) de nieuwslezer vertellen dat er geen morgen zal zijn. Hij vlucht weg van zijn ruzie makende ouders en gaat op onderzoek uit. In het huis van de geheimzinnige meneer Jules ontdekt hij een bijzondere machine. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Het slaapfeest

Elisa van Spronsen (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Lot wordt zeven jaar. Ze geeft een slaapfeest. In de boomhut. Zal Jip ook komen? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lotta en het grote pompoenmonster

Diane Put (Auteur), Rik De Wulf (Auteur)

Als Kip Lotta mooie kastanjes zoekt in het herfstbos, laten de kuikens van tante Cato haar schrikken. Ze hebben zich verkleed voor Halloween. Intussen maakt tante Cato lekkere pompoensoep. Oblong prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De lieve krokodil

Leo Timmers (Auteur)

Een muis vlucht voor een slang op de rug van een lieve krokodil. Ook een zwijn en een steenbok ontsnappen zo aan hun aanvallers. Maar als een loodzware neushoorn ook op de rug van de krokodil wil stappen, dreigt het mis te gaan. Oblong dunkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Querido (© 2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Watervrees

Dirk Bracke (Auteur)

Sien (17) heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze staat er alleen voor nu haar vader is overleden en komt in een opvangtehuis terecht. Haar nieuwe vriend Frenkie zegt dat hij haar wil helpen om een influencer op Instagram te worden. Of heeft hij andere plannen? Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

De vrouw en het jongetje

Geert De Kockere (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

Een jongen ontmoet een reuzenvrouw voor wie hij erg bang is, totdat hij oog in oog met haar komt te staan en zij elkaar beter leren kennen. Prentenboek met kunstzinnige tekeningen met een enkel rood detail. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2007)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Laat maar los, Koala

Rachel Bright (Auteur), Jim Field (Illustrator), Bette Westera (Vertaler)

Een kleine koalabeer hangt het liefst in zijn boom. Hij vindt het eng om beneden met de andere dieren te spelen. Op een dag valt de boom om. Is het echt zo eng op de grond? Prentenboek met sfeervolle, aandoenlijke kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ridder Griezel

Dirk Nielandt (Auteur), Marjolein Pottie (Illustrator)

Ridder Muis en haar vriendin Draak komen bij een verlaten kasteel. Oud Mannetje vertelt dat er spoken en monsters wonen. Muis gaat toch naar binnen. Draak gaat haar achterna. AVI-E5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Een kleine kans

Marjolijn Hof (Auteur)

Kieks vader is dokter in een ver land dat in oorlog is. Ze is bang dat er iets ergs met hem gebeurt en verzint een slim plan. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Querido (2006)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vandaag ben ik blij : het grote emotieboek van Karel

Liesbet Slegers (Auteur)

Karel vertelt over zijn emoties: boosheid, angst, verdriet en vreugde. Met versjes, spelletjes, en vraagjes. Geschikt voor kleuters. Met flappen.

Uitgever

Clavis (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bang voor de tandarts

Moniek Vermeulen (Auteur), Leen Van Durme (Illustrator)

De knuffel van Hanne is bang voor de tandarts. Hanne stelt hem gerust. Maar dan moet ze zelf naar de tandarts. Vierkante prentvertelling met eenvoudige, kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar