Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

12 Resultaten

Sorteren op
Boek

Dit gebeurde allemaal echt

Joukje Akveld (Auteur), Kees de Boer (Illustrator)

Cees wil lekker een boek lezen in de tuin, maar de buurvrouw begint hard te praten en de buurman blijkt een klusdag te hebben. Wat nu? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Beer houdt een zomerpicknick

John Yeoman (Auteur), Quentin Blake (Auteur), Bette Westera (Vertaler)

Beer wil met zijn vrienden picknicken op een rustig plekje in het midden van het meer. Wanneer de rust verstoord wordt door een groepje kwakende kikkers, varen ze een eindje verder. Toch zijn het de kikkers die er voor zorgen dat het uiteindelijk een leuke dag wordt.

Uitgever

De Fontein (2011)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Een toren vol muziek

Nils Smit (Auteur), Kristien Aertssen (Illustrator)

In een flatgebouw zijn nogal wat bewoners die muziek maken, allemaal door elkaar. Daar zijn niet alle buren even blij mee. Tekstloos, hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ssst! : wie niet horen wil, moet voelen

Piet De Loof (Auteur)

Ludovic is gek op muziek, maar ergert zich aan het lawaai om zich heen. Als hij in een danscafé gehoorschade oploopt, gaat hij tot actie over.

Uitgever

Abimo (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Laat eend met rust!

Becky Davies (Auteur), Emma Levey (Illustrator), Ellen Hosmar (Vertaler)

Eend wil rust. Maar dat valt niet mee met al die lawaaierige buren. Eend gaat op zoek naar een rustige plek. Na een lange zoektocht vindt hij een stille vijver. Maar daar blijkt er ook een mopperige Kikker te wonen. Kunnen ze wennen aan elkaars gezelschap? Prentenboek met dynamische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Veltman Uitgevers (© 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wie kwettert mij wakker?

Ellen DeLange (Auteur), Zafouko Yamamoto (Illustrator)

Sam schrikt op een ochtend vroeg wakker door een kwetterende ekster. Sam probeert van alles om het geluid niet te horen en om de vogel te laten stoppen. Niets helpt. Wat nu? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zoemtrompet

Klaartje Scheer (Auteur)

Een meisje woont in de stad. Overal om haar heen is geluid. Ze ontvlucht de drukte en komt in de heuvels terecht. Daar vindt ze een bijzondere trompet. Oblong prentenboek met kunstzinnige illustraties in zwart, wit en rood en poëtische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis Uitgeverij (© 2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wat een herrie!

Jet Boeke (Auteur)

Dikkie Dik en Poes Muis proberen een muis te vangen, maar ze gooien een pan op de grond en breken een vaas. Ook bij hun volgende pogingen gaat van alles mis en maken ze veel lawaai. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties, geluidsknoppen en voelelement. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Een nacht vol herrie

Josh Selig (Auteur), Annelies Jorna (Vertaler), Little airplane productions (Illustrator)

Rood en Geel wonen samen in dezelfde boom. Net als Geel wil gaan slapen haalt Rood zijn tokkelding boven. Ze worden boos op elkaar en zeggen niets meer. De nacht is nu zo stil dat Rood heel zachtjes op z’n tokkelding begint te spelen. Geel vindt het mooi.

Uitgever

Van Goor (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een beetje stilte

Paul Stewart (Auteur), Jane Porter (Illustrator), Ineke Ris (Vertaler)

De eekhoornbaby's kunnen niet slapen omdat er zoveel lawaai in het bos is. Mama Eekhoorn kan maar één ding doen: Uil om raad vragen. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Lawaaimakers!

Helme Heine (Auteur)

Allerlei dieren kunnen flink wat lawaai maken, maar een kind kan dat het meest en het langst. Prentenboek met tekeningen in gedekte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gijs Lawaai op het strand

Angie Morgan (Auteur), Lidewij van den Berg (Vertaler)

Hanna en Gijs gaan een dagje naar zee. Hanna waarschuwt haar broertje niet zoveel lawaai te maken. Dat is moeilijk voor Gijs. Maar soms komt die harde stem goed van pas! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

JP Books (2015)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend