Wist je dat de oerknal geen echte knal was? Of dat de uitvinding van de fiets begon met een vulkaanuitbarsting? Lees in totaal 321 van dit soort verrassende weetjes over de geschiedenis van de oertijd tot nu. Met kleine stripachtige illustraties in zwart-wit en vaak enkele kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Hoe werd je ridder en wat deden ze eigenlijk? Professor Breinstein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over ridders. Met veel, ook grappige, zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Na algemene informatie over het leven in een kasteel wordt ingezoomd op ridders en beroemde kastelen. Met paginagrote 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
In dit boek wordt voorgoed komaf gemaakt met de middeleeuwen van kuisheidsgordels, griezelige kastelen, een verdrukkende Kerk en kortzichtige geleerden. Jozef Janssens is specialist Middelnederlandse letterkunde. Vanuit literaire teksten en historisch onderzoek kwam hij tot nieuwe inzichten over de middeleeuwse cultuur en mentaliteit. Geen saai encyclopedisch overzicht, maar verrassende invalshoeken, weetjes en anekdotes. Een toegankelijk en boeiend verhaal.
De boekenworm Joppe en zijn familie vertellen over hun spannende avonturen in een handgeschreven bijbel. Zo ontdek je hoe het handschrift zich vanaf de middeleeuwen ontwikkelde. Met weetjes en collageachtige illustraties met miniaturen. Vanaf ca. 10 jaar.
De belevenissen van de Vlaamse franciscaan en ontdekkingsreiziger Willem van Ruysbroeck (1210-1270) die als een van de eerste Europeanen in de 13e eeuw het Mongoolse hof bereikte.
Overzicht van de ontwikkelingen en uitvindingen tijdens de vroege middeleeuwen van ca. 500 tot 1300. Met aandacht voor o.a. het Bijzantijnse Rijk, Karel de Grote en het feodalisme. Met tijdlijnen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.
Fictieve autobiografie van Johann Gutenberg (ca. 1400-1468), de vermoedelijke uitvinder van de boekdrukkunst, zoals door hem gedicteerd aan een kopiist.