Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

16 Resultaten

Sorteren op
Boek

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. 2

Francesca Cavallo (Auteur), Elena Favilli (Auteur)

Honderd korte verhalen over bijzondere vrouwen als Angela Merkel, Beyoncé, Madonna en Nadine Gordimer. Met portretillustraties in kleur van zestig kunstenaressen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Boek

Malala Yousafzai

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Manal Mirza (Illustrator)

Malala woont als moslimmeisje in Pakistan. Ze gaat graag naar school. Maar als de taliban dat verbiedt, komt ze in opstand. Prentenboek over het leven en werk van Malala Yousafzai (1997). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Wij nemen het heft in handen

Yasmien Naciri (Auteur)

Oproep door de Belgische onderneemster van Marokkaanse komaf aan jongeren en andere burgers om het bepalen van de toekomst niet alleen aan politici over te laten, maar zelf het initiatief te nemen.

Uitgever

Polis (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Helden! : mensen die de wereld mooier maakten

Janny van der Molen (Auteur), Els van Egeraat (Illustrator)

Elf verhalen over 'helden' als Anne Frank, Mahatma Gandhi en Florence Nightingale. Met informatie over deze bekende mensen en fijne waterverfillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Wereldvrouwen : 50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten

Katherine Halligan (Auteur), Sarah Walsh ()

Lees de verhalen van vijftig vrouwen uit de hele wereld zoals Anne Frank en Marie Curie, die in de loop der tijd de wereld veranderden. Maak kennis met sterke leiders, creatieve geesten, wereldverbeteraars, slimme denkers en dappere helden. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Gottmer (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Frida Kahlo

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Gee Fan Eng (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Het zat Frida niet altijd mee in het leven, zo kreeg ze een zwaar ongeluk. Liggend op bed begon ze te tekenen. Prentenboek over het leven en werk van de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo (1907-1954). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Anne Frank

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Sveta Dorosheva (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Anne Frank was een joods meisje dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog moest verschuilen. Ze schreef haar verhaal op in een dagboek, totdat haar schuilplaats werd ontdekt en ze naar een kamp werd gebracht. Prentenboek over het leven van Anne Frank (1929-1945). Met zwart-wit kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Rosa Parks

Lisbeth Kaiser (Auteur), Marta Antelo (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Toen Rosa klein was mochten zwarte kinderen niet met de schoolbus meerijden. Als ze volwassen is, besluit ze te strijden voor gelijke rechten voor zwarte mensen. Prentenboek over het leven en werk van de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Marie Curie

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Frau Isa (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Toen Marie wilde studeren, mocht dat niet omdat ze een vrouw was. Later werd ze beroemd door haar wetenschappelijke ontdekkingen. Prentenboek over het leven en werk van Marie Curie (1867-1934). Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Coco Chanel

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Ana Albero (Illustrator), M.E. Ander (Vertaler)

Als kind was Gabrielle al in de weer met naald en draad, patronen en ook zang. Door haar optredens krijgt ze de naam Coco. Prentenboek over het leven en werk van Coco Chanel (1883-1971), de beroemde Franse mode-ontwerpster. Met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Astrid Lindgren

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Linzie Hunter (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Als kind hield schrijfster Astrid Lindgren al van verhalen vertellen. Maar ze dacht niet dat ze er zo beroemd mee zou worden. Iedereen kent wel haar Pippi Langkous-boeken en -films. Prentenboek over het leven en werk van de Zweedse schrijfster (1907-2002). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Audrey Hepburn

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Amaia Arrazola (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Audrey ging na de oorlog naar Londen om ballerina te worden. Omdat ze niet sterk genoeg was, ging ze dansen en zingen. Prentenboek over het leven en werk van Audrey Hepburn (1929-1993), de beroemde actrice en stijlicoon. Met vrolijke, zoetige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Meisjes en sport : de 50 meest inspirerende vrouwelijke atleten wereldwijd

Rachel Ignotofsky (Auteur), Melissa Debruyn (Vertaler)

Vijftig portretten van succesvolle vrouwelijke sporters vanaf ca. 1900 tot nu, vooral uit de Verenigde Staten. Met getekende portretten in diverse steunkleuren. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Muhammad Ali

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Brosmind (Illustrator)

Toen Cassius klein was, stal iemand zijn fiets. Een agent raadde hem aan te gaan boksen. En dat deed hij! Hij won zelfs goud op de Olympische Spelen. En hij kwam op voor kleurlingen. Prentenboek over het leven en werk van Mohammed Ali. Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.