15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

CloudLibrary

Vanaf 15 mei 2017 kunnen leden Engelstalige e-boeken ontlenen via ARhus, dankzij een samenwerking tussen 5 pilootbibliotheken (ARhus, Oostende, Muntpunt, De Krook en Mechelen) en Cultuurconnect.

"Net terug van reis en ik moet zeggen dat ik enorm fan ben van jullie e-books! Ik maakte mij lid van ARhus en op vakantie heb ik verschillende e-boeken ontleend, super handig! Dit wordt de eerste keer dat ik geen boetes zal hebben omdat ik alles te laat terug breng :)" - Elien Haemers, Directeur Midden-West-Vlaanderen Roularta Local Media.

Kennismakingscollectie

ARhus en de andere pilootbibs selecteerden een aanbod Engelstalige aanraders. Een kennismakingscollectie naar ieders smaak!

 • Contemporary Fiction
 • Smart-thinking
 • Pageturners
 • Classics
 • Young Adult
 • Chicklit
 • Personal Growth & Lifestyle
 • SciFi / Fantasy

Wat: de regel van 3

 • 3 e-boeken gratis uitlenen voor 3 weken
 • 3 titels gratis reserveren

Hoe? In 3 stappen!

 1. Download de app cloudLibraryTM of installeer de software op je computer.

 2. Log in met je inloggegevens voor 'Mijn Bibliotheek':

  • in het veld "Library Card ID": je gebruikersnaam of het e-mailadres dat je gebruikt voor 'Mijn Bibliotheek'
  • in het veld "PIN" vul je jouw paswoord in van 'Mijn Bibliotheek'
 3. Grasduin, leen en lees! Wil je op je e-reader lezen? Verbind je toestel met je computer en met een eenvoudige klik zet je jouw e-boeken op je toestel!

Voor wie?

CloudLibrary is gratis voor leden van ARhus. Lid worden kost slechts € 2,5/jaar (gratis tot 18 jaar). Inschrijven kan in een van onze afdelingen. Openingsuren.
Breng je identiteitskaart mee.

Aan de slag

Een overzicht van alle praktische vragen en antwoorden vind je hier:
Veelgestelde vragen

Handleiding om cloudLibrary te installeren en te beginnen lenen:

Handleiding voor tablet en smartphone
Handleiding voor pc en e-reader

Heb je nog een vraag? Stuur je vraag naar info@arhus.be.  

Pilootproject

Omdat een Nederlandstalig e-boekenplatform voor Vlaanderen nog niet bestaat, willen we samen met jou ervaring opdoen met een bestaand en werkend Engelstalig platform: cloudLibraryTM. Met dit eenjarig pilootproject leren de 5 pilootbibliotheken en Cultuurconnect heel wat bij. De opgedane kennis gebruikt Cultuurconnect om de volgende stap te zetten naar een Nederlandstalig e-boekenaanbod voor Vlaamse bibliotheken. Ook draagt het project bij aan de onderhandelingen met uitgevers uit het Nederlands taalgebied.

Nu al kon 1 Nederlandstalige uitgever overtuigd worden om samen te werken in dit project. VBK (Veen Bosch en Keuning) wil een test doen met 150 Vlaamse titels (van Uitgeverij Houtekiet) en 350 geselecteerde Nederlandstalige titels. We zijn hiermee op weg naar een aanbod met veel meer Nederlandstalige content in de bibliotheken. Wanneer de Nederlandstalige e-boeken beschikbaar zullen zijn, is nog onduidelijk. Wordt vervolgd!