15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Leen eens een e-reader

Dankzij de BROERE-bibliotheken (Bibliotheken Roeselaarse Regio) kan je e-readers uitlenen waarop je 5 e-boeken uit de collectie kan laten plaatsen.

Welke e-boeken kan je bij ARhus lenen?

De e-boekencollectie van ARhus breidt voortdurend uit. We bieden voornamelijk fictie aan, aangevuld met non-fictie, reisgidsen en kinderboeken). Je vindt de beschikbare e-boeken in onze catalogus.

Heb je suggesties voor nieuwe titels? Vul dan een aankoopsuggestie in.

Hoe kan je een e-reader ontlenen?

Een e-reader kan je voor 1 euro reserveren. Je betaalt niets voor de e-boeken die je er laat op zetten (maximum 5 titels). Je kiest je e-boeken uit de beschikbare titels in de catalogus. Uitgeleende titels kan je niet aanvragen.

De uitleentermijn is 5 weken. Je kan niet verlengen.

Je kan je e-reader maximum 10 dagen op voorhand aanvragen. Vroeger kunnen we immers niet weten of de gevraagde titels en toestellen beschikbaar zullen zijn. (Je betaalt enkel als er effectief een e-reader voor je klaargelegd wordt.)

Afhalen kan een dag na je aanvraag vanaf 13u (weekends niet meegerekend) op voorwaarde dat er een e-reader vrij is. De e-reader zal klaarliggen aan het infopunt op de derde verdieping van ARhus De Munt. We sturen je een mail ter bevestiging.

Liever op tablet? Gratis e-boeken via de Nederlandse Vakantiebieb app

Tussen 1 juni en 31 augustus kan je gratis een aantal populaire e-boeken downloaden op je tablet of smartphone via de Vakantiebieb app. Er zitten zowel volwassenen als jeugdboeken (vanaf 4 jaar) in.

Veel leesplezier!

Veelgestelde vragen

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Kan ik e-boeken op mijn eigen e-reader lenen?

  Momenteel bestaat er nog geen platform voor Nederlandstalige e-boeken voor bibliotheken. ARhus is initiatiefnemer om in Vlaanderen een bestaand platform voor Engelstalige e-boeken te lanceren in een pilootproject: cloudLibrary. De ervaring van dit project wordt op Vlaamse niveau meegenomen om verdere stappen te zetten naar een Nederlandstalige e-boekplatform. Wil je meer over weten over de wettelijke achtergrond, lees dan hier verder.

 • Hoe weet ik welke e-boeken beschikbaar zijn?

  Een lijst van onze e-boeken vind je via onze catalogus. Klik op de titel die je wenst. In het kadertje rechts zie je staan of het beschikbaar is of niet.

 • Welke toestellen kan ik lenen?

  Tolino Shine, Kobo Glo of Icarus Illumina

 • Mag ik geleende e-boeken kopiëren naar een ander toestel?

  Neen, dat mag niet. Dat is wettelijk niet toegestaan (zie ook vraag 1).

 • Kan ik andere e-boeken lenen dan uit de catalogus?

  In de catalogus vind je alle e-boeken die ARhus heeft aangekocht. Heb je een suggestie voor een andere titel, vul dan dit formulier in.

 • Hoe lang gaat de batterij mee?

  Enkele weken, afhankelijk van het gebruik. De meegeleverde lader (usb-kabel) heb je normaal dus niet nodig.

 • Kan ik e-boeken van andere bibliotheken lenen?

  Op dit moment kan dat niet, tenzij je in de andere bib lid bent/wordt en daar een e-reader leent met het e-boek dat je zoekt.

 • Kan iedereen een e-reader lenen?

  Enkel volwassenen vanaf 18 jaar.

 • Waar breng ik de e-reader terug?

  Geef de e-reader af aan het onthaal of het infopunt op de eerste verdieping van ARhus De Munt. Stop het toestel niet in de nachtkluis of inname-automaat.

 • Hoeveel e-boeken kan ik lenen?

  Je kan maximum 1 e-reader en 5 e-boeken ontlenen. Dit komt bovenop het aantal gewone boeken dat je kan uitlenen (10 jeugdboeken en 10 volwassen boeken). Het totaal aantal materialen dat je kan lenen (dus inclusief cd’s, dvd’s, tijdschriften, …) blijft wel gelijk (25).

 • Hoe worden de e-readers uitgeleend?

  De e-reader zit in een beschermhoes en wordt geleverd in een plastic map, samen met de handleiding en een usb-kabel.