06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. [more]

Kalenderdetail

Thursday 23 March 2023
De golden sixties: hoe het leven in België veranderde tussen 1958 en 1973 (geannuleerd)
ARhus, De Munt 8, Roeselare
De golden sixties: hoe het leven in België veranderde tussen 1958 en 1973 (geannuleerd)

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Het dagelijks leven veranderde compleet. Mensen kochten een auto, een televisie, allerlei huishoudtoestellen en er kwam een telefoon in huis. Woningen kregen een badkamer en een toilet binnen. Almaar meer vrouwen gingen uit werken, de pil werd geïntroduceerd en de eerste supermarkten openden hun deuren.

Tijdens deze lezing, gebaseerd op zijn gelijknamige boek ‘De golden sixties’ (oktober 2022, Manteau), beschrijft Korneel De Rynck op een verwonderde en gezwinde manier hoe het gewone leven veranderde tussen 1958, het jaar van de befaamde Expo, en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Met tal van sprekende foto’s en beeldfragmenten. Een lezing over Soubry-kamelen, de Melkbrigade en sponzig Expobrood. Over de wagens van toen, de nieuwe snelwegen en het rijbewijs dat je zomaar kon afhalen. Maar ook over draaibare tv-antennes en de stofzuigers van Theofiel Boemerang. Heel herkenbaar voor wie deze periode meemaakte, heel verrassend voor wie later werd geboren. Ook retrofans meer dan welkom!

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

i.s.m. Kringwinkel i.h.k.v. Retrodagen Kringwinkel

Wanneer: donderdag 23 maart 2023 van 19u30 tot 21u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1, zaal Het Verzonken Kasteel)
Voor wie: iedereen
Kostprijs: basistarief €5 | kortingstarief €2,5 voor als je een European Disability Card hebt (de korting geldt ook voor je eventuele begeleider) of een vrijetijdspas kan voorleggen.
Inschrijven: jammer, deze lezing is geannuleerd.

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

 

Doof of slechthorend? Vraag gratis een tolk Vlaamse gebarentaal aan.