08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.[more]

Themacollectie: Pimpampoen boekjes voor anderstalige kleuters

Tip voor kleuterleerkrachten: Pimpampoen is een pakket beeldwoordenboekjes om actief woordenschat te leren aan anderstalige kleuters van 3 tot 5 jaar.

Er is een digitale tool met spelvormen om de woordenschat in de klas of thuis op speelse wijze in te oefenen.

 

Algemene info

Je kan de boekjes meegeven met de kleuters naar huis. Ze dienen als voorleesmoment tussen ouder en kleuter. Kennen ook de ouders het Nederlands nog niet voldoende? Met de QR-code binnenin het boekje maak je gebruik van de voorleesfunctie. Door de boekjes herhaaldelijk voor te lezen, verwerven de kleuters de woordenschat.

Voor de leerkracht is er een digitale tool, waarmee de kleuters op speelse wijze in klas kunnen oefenen wat thuis gelezen werd. Eveneens voor ouders gratis ter beschikking. 

Deze methode bestaat uit 2 sets van elk 8 boekjes.

  • Set 1: 8 boekjes met basiswoordenschat
    woorden staan in het enkelvoud, altijd met lidwoord, zo weinig mogelijk verkleinwoorden, woordenlijst achteraan, overzicht van alle foto’s
  • Set 2: vormt de uitbreiding, bevat eveneens 8 boekjes, bouwt verder op set 1 door meer onderwerpen aan te bieden

Doelstelling

  • Anderstalige kleuters (en hun ouders) actief woordenschat aanleren
  • Voorleesfunctie mogelijk door aangeboden QR-code
  • Voorleesmoment tussen ouder en kleuter

Waar vind je ze?

Je kan de sets gratis uitlenen. Ze bevinden zich in de themacollectie op verdieping -0 van ARhus De Munt. Geef je ARhus leerkrachtenabonnement af aan het onthaal, en wij geven je de toegangsbadge.

Kijk in onze catalogus of er een set beschikbaar is