28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli![more]

Nieuwsdetail

Nieuws

09-07-2015

Plein De Munt een zomer lang urban beach en pop-up bar

Het unieke stadsvernieuwingsproject De Munt gaat de laatste rechte lijn in. En dat verdient een feestje. Een feestje dat ruim twee maanden duurt! Kenniscentrum ARhus toverde met de hulp van vzw Plotsklaps het centrale binnenplein van de nieuwe stadssite om tot een zomerse hotspot. Zon, strand, terras, bar, streetfood, urban sports en wekelijkse evenementen zorgen er voor verrassende vakantie op een gloednieuwe locatie. En dit nog tot en met zaterdag 3 oktober.

Vakantie boeken hoeft niet. De zomer van Roeselare beleef je in eigen stad, op het gloednieuwe plein voor de deur van kenniscentrum ARhus. MUNT summerspot is dé locatie van de komende maanden. "MUNT  is dé zomerspot van Roeselare", zegt Jelle Vandendriessche van vzw Plotsklaps die de praktische organisatie in handen neemt. "Een plek waar gezinnen in een aangename en ongedwongen sfeer een dagje vakantie kunnen beleven. Kinderen kunnen er spelen of zich amuseren tijdens de vele activiteiten. Ouders genieten van een lekkere lunch en smakelijke drankjes op het leuke terras. Met de voeten in het zand."

Openingsuren:
maandag en dinsdag gesloten
woensdag: 14u - 22u
donderdag: 14u - 22u
vrijdag: 14u - 22u
zaterdag: 11u - 11u
zondag: 11u - 22u

Een smoel voor MUNT

Met MUNT – RSL summerspot zet ARhus uiteraard het kenniscentrum zelf in de kijker, maar vooral ook de nieuwe stadssite. Ook CBS-Invest, de projectontwikkelaar van de site, is betrokken in de zomerse organisatie. "Als kenniscentrum voor het grote publiek in het hart van de stad willen we dit stadsdeel mee op de kaart zetten. Met MUNT creëren we een levendige buurt waar mensen elkaar ontmoeten en vinden. Een buurt met uitstraling en een smoel", aldus Yves Rosseel, algemeen directeur van ARhus.  "Want een kenniscentrum als ARhus en een plein als De Munt zijn uitgelezen plekken om mensen samen te brengen. Of mensen ten volle te laten genieten van de stad."

Eerste streetfoodfestival in Roeselare

Vanaf vrijdag 14 augustus schakelt MUNT summerspot een versnelling hoger tijdens de officiële opening van het plein. Dat gebeurt met een heus streetfoodfestival. Een weekend lang serveren mobiele eetkraampjes originele wereldgerechten uit alle windstreken. Ongedwongen, avontuurlijk, sfeervol, gezellig en bovenal lekker. In wereldsteden zijn food trucks uitgegroeid tot ware hypes. MUNT lokt voor het eerst de rijdende smaakmakers naar Roeselare en brengt opvallende lekkernijen – uiteraard gepaard met de nodige coole dj's en randanimatie – tot in het centrum van de stad.

Get your truck on! Foodtruck that is! Ontdek hier welke rijdende smaakmakers op 14-15-16 augustus parkeren op De Munt.

Zeven zomerse weekenden

Van half augustus tot begin oktober organiseert MUNT elk weekend kind- en gezinsvriendelijke activiteiten. Van een kinderrommelmarkt en circusschool tot kindertheater. Maar ook de sportievelingen reserveren best een gaatje in hun agenda tijdens het urban sports weekend.

Deze woorden moet je vooral onthouden: strand, frisbee, cocktails, petanque, foodtrucks, hangmatten, apero, brunch, pingpong, bbq, ijsjes, urban, oldtimers, koffie & dj's.

Foodtruckfestival (vrijdag 14 tot zondag 16 augustus)

Circus op het plein (zaterdag 22 augustus)

Ping pong madness (zaterdag 29 en zondag 30 augustus)

MUNT au francais (zaterdag 5 en zondag 6 september)

Urban sports (zaterdag 12 en zondag 13 september)

RSL BBQ (zaterdag 19 en zondag 20 september)

MUNTsummerquiz (zondag 27 september)
Tijd om die grijze massa eens aan het werk te zetten. Weet jij nog wie de eerste Belgische winnaar was van de Ronde Van Frankrijk? Of ken jij eerder alle nummers van Michael Jackson? Iedereen zal er zijn kennis kunnen showen. Doe mee aan onze algemene kennisquiz!

Cook of MUNT (zaterdag 3 oktober)
10 chefs, 10 gerechten, 2 dagen, 1 locatie. COOK OF MUNT brengt op zaterdag 3 en zondag 4 oktober de Roeselaarse Bourgondiërs naar een smakelijk hoogtepunt vol verrassingen van lokaal culinair talent.

Het volledige programma van de MUNT-summerevents vind je terug op www.ARhus.be/kalender, http://www.muntsummerspot.be/ en sociale media (#MUNTsummerspot).