23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Nieuwsdetail

20-11-2017

Kerstnamiddag in ARhus

Ben jij klaar voor de kerstvakantie? ARhus organiseert twee filmnamiddagen om kinderen van 6 jaar of ouder onder te dompelen in de gezelligste periode van het jaar. Kan je er niet bij zijn? Stagiaire Graciana deelt graag haar favoriete kerstfilms met jou die je kan ontlenen om thuis te bekijken!

Op woensdag 27 december gaat om 14u de film Mannetje tak van start. Aansluitend is er nog een leuke workshop om volledig in kerststemming te komen!

Op dinsdag 2 januari kan je samen met jouw ouders en grootouders genieten van de film Julius in Winterland. Jullie zijn welkom om 14u.

Schrijf je vlug in, want de plaatsen zijn beperkt.

Stagiaire Graciana Dudek, een 6e jaarstudente van de Burgerschool, richting Media en Communicatie, geeft hier haar top 6 films die kerstherinneringen bovenhalen. Deze films kan je ontlenen in ARhus De Munt en thuis bekijken. Raadpleeg onze catalogus via deze link om te zien of de films beschikbaar zijn.

  1. Arthur Christmas
  2. De pinguïns van Madagascar
  3. Kerst met Shrek
  4. Ice Age
  5. The Polar Express
  6. Sjakie en de chocoladefabriek 

© Foto: Kinderen in Verzonken Kasteel door Michiel Devijver