17-05-2019

Kinder- en Jeugdjury: winnaars en inschrijvingen

De winnende boeken van het KJV leesjaar 2018-2019 zijn bekend! Tegelijk openen wij de inschrijvingen voor het nieuwe leesjaar. Ben je tussen 5 en 16 jaar en dol op lezen? Schrijf je dan snel in!Lees meer

Fundels

Wat is het?

Fundels Prentenboeken

Heb je al gehoord van Fundels? Dat zijn e-boeken voor kleuters, maar het is veel meer dan een gewoon e-boek! Het verhaal wordt voorgelezen, de personages bewegen als in een tekenfilm, en achteraf kan je spelletjes spelen.

NIEUW: AVI 0-prentenboeken voor kinderen in het derde kleuterklasje. Dit nieuwe genre is bedoeld voor kinderen uit die hun honger onvoldoende kunnen stillen met het luisteren en kijken naar het verhaaltje. Gezien ze zo in de ban zijn van letters willen ze zelf beginnen lezen. Het zijn boekjes voor ├ęchte letterfretters. Een eerste AVI 0-boekje vind je in de Prentenboeken-versie van Fundels: 'Bas is geen beer'.

Fundels AVI-boeken

Voor beginnende lezers zijn er Fundels AVI-boeken. Deze laat kinderen tussen zes en tien jaar spelenderwijs verder bouwen aan hun taal- en leesontwikkeling. Elk boekje kan je zelf lezen of met begeleiding. Bij elk boekje horen ook spelletjes en oefeningen rond begrijpend en technisch lezen.

Aan de slag met Fundels

  • Fundels-prentenboeken kan je in ARhus uitlenen ofwel downloaden via een app (iOS of Android).

  • Fundels AVI-boeken kan je lenen via de iPad-app of via de webapp.

Fundels op je tablet

Ben je lid van ARhus? Dan mag je per jaar gratis zeven Fundels uitlenen voor je iPad of Android tablet. Elke Fundel kan je vier weken lenen, en je kan ze ook offline lezen.

Download de app voor iPad of Android.
Bekijk hier de handleiding (pdf).

Opgelet, de Android app geeft geen toegang tot Fundels AVI-boeken. Je kan ze wel lezen via de webapp! Surf naar http://app.fundels.com/. Je kan de webapp ook op je pc of laptop gebruiken.

Fundels-prentenboeken in ARhus uitlenen

De oudere versie van Fundels bestaat uit een prentenboek, een usb-lezer en het Fundels-programma op je computer. Je kan die ook nog steeds ontlenen!

Onze collectie Fundel-prentenboeken vind je hier. Je kan ze uitlenen in ARhus afdeling De Munt en afdeling Rumbeke. Om de Fundels op je computer te kunnen bekijken moet je ook een Fundel-rugzakje uitlenen. Daarin zit een usb-lezertje en een handleiding hoe je het Fundel-programma kunt installeren.