28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Dikkedarmkankermaand

Maart is internationale darmkankermaand. We schenken daarom extra aandacht aan het preventief onderzoek van de dikke darm, want darmkanker komt vaker voor dan je denkt. Hoe vroeger de ziekte wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.

Door screening naar vroegtijdige opsporing en behandeling van (dikkedarm)kanker

Wist je dat een darmpoliep 8 à 10 jaar nodig heeft om uit te groeien tot een tumor? En dat een eenvoudig en gratis onderzoek van de stoelgang je kan helpen in het vroegtijdig opsporen van (dikke)darmkanker?

Dr. Pieter Vandecandelaere (AZ Delta), dr. Justin Gouhie (huisarts) en diëtiste Eva Van Bever (AZ delta) hebben in deze infosessie ook bijzondere aandacht voor de rol van gezonde voeding en beweging.

I.s.m. AZ Delta en CM Roeselare-Tielt en i.h.k.v. Darmkankermaand.

Wanneer: woensdag 14 maart 2018 van 19u30 tot 22u (infosessie)
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARgora, verdieping +0,5)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven voor de infosessie: Jammer, deze activiteit is VOLZET.

Wandeling doorheen reuze dikke darm

Benieuwd hoe een dikke darm er vanbinnen uit ziet? In ARhus kan je een wandeling maken doorheen een reuze dikke darm. Je kan het proces volgen van een gezonde dikke darm naar de vorming van een poliep tot het uitbreken en de evolutie van kanker. Er is de hele dag iemand aanwezig die meer toelichting kan geven.

I.s.m. AZ Delta en CM Roeselare-Tielt en i.h.k.v. Darmkankermaand.

Wanneer: woensdag 14 maart 2018 van 10u tot 19u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig

Wat als (dikkedarm)kanker je leven binnenvalt?

"Mensen zijn in staat om slecht nieuws te verdringen of tenminste om het in te kapselen in een cocon van hoop, van vooruit kijken, ondanks alles. Enfin, zo werkt het toch bij mij." - Ivan De Vadder (uit Leven, april 2015)

Samen met (dikkedarm)kankerpatiënten en hun naaste omgeving als doelpubliek gaan we in op het verwerken en omgaan met de diagnose van dikkedarmkanker. Patiënten en partners brengen hun verhaal ondersteund door informatie van prof. Manu Keirse, expert in patiëntenbegeleiding. De avond wordt in goede banen geleid door journalist Ivan De Vadder.

I.s.m. AZ Delta en CM Roeselare-Tielt en i.h.k.v. Darmkankermaand.

Wanneer: donderdag 22 maart 2018 van 19u30 tot 22u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARgora, +1)
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

 

Jan Joye uit Roeselare deelt in onderstaand filmpje zijn ervaringen met de screeningtest en de daarop volgende diagnose.