13-08-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

SIREE

SIREE zoekt mentoren met een hart voor ondernemen

Wil jij graag één (of meer) SIREE-starter(s) begeleiden? ARhus zorgt voor de nodige ondersteuning! Kom hier meer te weten over het traject.

Heb jij niet-Belgische roots en droom je van een eigen zaak?

Wij helpen je ook tijdens coronatijden graag! Lees snel verder.

Social Integration of Refugees through Education and Self Employment

Of kortweg: SIREE.

Als open kenniscentrum wil ARhus inzetten op geletterdheid in al haar vormen. Via het SIREE-project richten we ons specifiek op geletterdheid van mensen met niet-Belgische roots op vlak van onderwijs en ondernemerschap. We werken hiervoor samen met andere partners uit België (Vives, Leerwinkel West-Vlaanderen en Stad Mechelen), Nederland (Middelburg en University College Roosevelt), Frankrijk (ADICE) en Groot-Brittannië (University of Greenwich, Medway Plus). Het project startte in maart 2018 en loopt nog tot juni 2021.

Leergemeenschappen in vier Roeselaarse scholen en één in Staden

We willen gezinnen met een migratieachtergrond meer betrokken maken en beter aansluiting doen vinden in het onderwijs. Dit doen we door ‘leergemeenschappen’ op te starten in scholen. Een leergemeenschap is een groep van een 15-tal ouders, leerlingen en leerkrachten of andere mensen uit de school die regelmatig samenkomen. Tijdens de bijeenkomsten denkt deze groep ‘co-creatief’ na over wat anders en beter kan in de school. In de vier landen samen worden maar liefst veertig leergemeenschappen uitgebouwd. Daarvan starten er vier leergemeenschappen in scholen in Roeselare en één in Staden, begeleid door ARhus.

Iedereen ondernemer!

We zullen daarnaast mensen begeleiden bij de opstart van een onderneming. Ondernemerschap zit in de lift, maar het starten van een eigen zaak is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor mensen met een migratieachtergrond. ARhus biedt ook ondersteuning bij de uitbouw van een netwerk ondernemers-mentoren en via workshops. Bovendien wordt er een gloednieuwe applicatie ontwikkeld met tips en tricks bij het opstarten van een onderneming.

Dionis is onze eerste starter. Hier lees je zijn verhaal.

Op 24 juni 2019 vond de aftrap van het SIREE-project plaats. Vijftien etnische starters die dromen van een eigen onderneming volgden met veel enthousiasme en interesse de startworkshop van het Europese SIREE-project. Tijdens het netwerkmoment brachten we hen in contact met kandidaat-mentoren. 

Maak kennis met onze SIREE-ondernemersduo's!

Oproep

Ben jij gepassioneerd door ondernemerschap en wil je graag je kennis delen met een startende ondernemer?  Lees hier dan snel verder!

Of heb jij niet-Belgische roots en droom je ervan om ondernemer te worden? Neem contact met ons op via info@arhus.be.