08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

STEM binnen en buiten de klas

STEM-antennes

Wil je je leerlingen introduceren in de wondere wereld van STEM, maar heb je nood aan begeleiding? Ben je op zoek naar coole STEM-tools zoals Lego Education en Creatool of kosteloze materialen? Wil je zien hoe leerlingen nieuwe interesses ontdekken en hun talenten ontplooien? Bij de STEM-antennes ben je aan het juiste adres!
Ontdek de STEM-antennes

STEM-handboeken

Op zoek naar inspiratie om STEM in te zetten in je klas? In ARhus kan je nu een aantal handboeken ontlenen met tal van proeven en doe-activiteiten. Zowel voor kleuter als lager onderwijs.

STEMpact

ARhus coördineert ook het STEMpact, een lerend netwerk voor leerkrachten en directies rond STEM-implementatie op school.

Makerslab

In RSL OP POST is er een makerslab waar je terecht kan om te werken met 3D-printers, lasercutters, … Momenteel kan je er geen begeleide workshop volgen. Heb je interesse, dan kan je wel zelf een opleiding volgen bij de labmanagers en nadien met je klas naar het Makerslab gaan om er zelf een sessie te begeleiden.

Techniekacademie

In een echt technieklabo leren kinderen van het 3de/4de en 5de/6de leerjaar op woensdagnamiddagen technische systemen te bedenken en te maken.

Meer info

JobLabo Voeding

Het JobLabo is een interactief doe- en belevingscentrum rond STEM-beroepen in de voedingsindustrie. Combineer de Talent4Food tabletgame met een educatieve workshop en maak de ervaring compleet. Leuk voor het 5de en 6de leerjaar en de 1ste en 2de graad secundair.

Meer info