08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Themacollectie: lessenpakketten rond kanker

Als je weet dat elke dag 110 mensen te horen krijgen dat ze kanker hebben, zit in elke klas wel een leerling die de ziekte van dichtbij meemaakt.

Hoe ga je er als leerkracht mee om? Hoe reageer je op de vragen en emoties waar de kinderen mee zitten? En vooral: hoe vertaal je dat naar interessante leerstof die past binnen de eindtermen en boeiend is voor kinderen die niet rechtstreeks getroffen zijn?

De antwoorden vind je in de educatieve pakketten van 'De Pet op tegen Kanker', die leerkrachten gratis in ARhus De Munt kunnen uitlenen.

 • Voor de kleuterklas: Lessenpakket 'De heppiepet'

  Het pakket omvat het prentenboek 'De heppiepet', een activiteitenbundel en kopieerbladen. Online vind je ook het liedje 'De heppiepet'.

 • Voor de eerste graad: Lessenpakket 'Kom op voor meester Rob'

  Hier ligt de nadruk vooral op het ziek-zijn (langdurig ziek zijn, het ziekenhuis …), op wat kanker betekent en op twee soorten behandelingen.

 • Voor de tweede graad: Lessenpakket 'De pet op tegen kanker'

  We leggen de verschillende soorten kanker en behandelingen (radiotherapie, chemotherapie ...) uit.

 • Voor de derde graad: Lessenpakket 'Iedereen tegen kanker'

  In dit pakket ligt de focus op gevoelens rond kanker en hoe daarmee om te gaan.

 

Praktisch:

Je kan de lessenpakketten gratis uitlenen. Ze bevinden zich in de themacollectie op verdieping -0 van ARhus De Munt. Geef je ARhus leerkrachtenabonnement af aan het onthaal, en wij geven je de toegangsbadge tot deze schatkamer voor leerkrachten.