03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 5 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

ARhus test apps: FlightRadar24

Elke maand proberen we een interessante app uit en vertellen in een kort rapportje wat wij ervan vonden. Zoek je in de koude maanden nog de winterzon op? Dan is de app Flightradar mogelijk een goede tip!

Wat kan je met de app doen?

Flightradar24 geeft je heel wat informatie over de vlucht die jij of iemand van de familie of vriendenkring heeft geboekt. Je kan, onder meer, de vlieguren bekijken, controleren of er vertraging is en kijken welk weer het is bij de landing.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie:

                 

Pluspunten

  • Je kan controleren wanneer je vliegtuig vertrekt en toekomt (je krijgt de geplande, maar ook de effectieve tijden)
  • Je ziet op de kaart via welke route er naar de eindbestemming gevlogen wordt en hoe ver het vliegtuig al is
  • Er is een link naar de luchtvaartmaatschappij, waar je tickets kunt kopen of de uren van de vlucht kunt controleren
  • Je kan foto’s van het vliegtuig bekijken en kijken met welk type vliegtuig je vliegt
  • Je ziet heel wat gegevens zoals de snelheid en hoogte van het vliegtuig en de weersomstandigheden en temperatuur bij de luchthaven waar je zal landen
  • Je kan satellietbeelden oproepen van hoe het eruit moet zien vanuit het vliegtuig. Deze beelden kan je vanuit verschillende hoeken bekijken.

Minpunten

  • Je kan slechts 5 keer gratis satellietbeelden bekijken
  • Er verschijnen advertenties bij de gratis app
  • Veel functies en gegevens zijn enkel beschikbaar als je een abonnement neemt. Met Silver zie je, bijvoorbeeld, ook de ouderdom van het vliegtuig, krijg je een historiek van de vluchten voor 90 dagen en de weersomstandigheden voor het vliegtuig. Silver kost 1,49 euro per maand of 11,49 euro per jaar. Met Gold krijg je nog meer technische details van het vliegtuig (bv. snelheid in de lucht), een historiek van één jaar en nog meer gedetailleerde navigatiekaarten. Gold kost 4,49 euro per maand of 39,99 euro per jaar.

Onze conclusie

Dit is een handige app voor wie nog beter geïnformeerd wil zijn over een vlucht. Heel snel zie je het geschatte uur van aankomst en hoeveel vertraging er werd opgelopen. Je kan ook gemakkelijk zien hoe ver het vliegtuig al is en hoe lang de vlucht nog zal duren. Ook vliegtuigliefhebbers zullen deze app de moeite vinden. Van alle vliegtuigen die Flightradar24 op de kaart kan weergeven, vinden ze technische details en foto’s. De satellietbeelden tonen hoe de aarde er vanuit het vliegtuig uitziet. Het is wel jammer dat gespecialiseerde kaarten en veel technische gegevens enkel beschikbaar zijn als je een abonnement neemt.

Voor iOS, Android en Windows – Nederlandstalig – https://www.flightradar24.com/51.05,3.72/8

 

Meer apps in de kijker vind je hier.